• Načítám...
>

Na Masarykově nádraží ožila vyhlášená restaurace

  • 22. září 2021,
  • 16:02,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Nejen cestující vlakem mohou navštívit nově otevřenou restauraci Masaryčka. Ta svým návštěvníkům nabízí jídla inspirovaná první republikou. Navštívit ji můžete sedm dnů v týdnu.

Reklama

V prostorách nástupní haly Masarykova nádraží byla otevřena nová restaurace Masaryčka. Jejím cílem je snoubit historii a tradici tohoto místa s moderním přístupem ke gastronomii.

"Dnes otevíráme krásnou restauraci, která je zaměřena na českou gastronomii. Máme tady výborné plzeňské pivo a za ty dva týdny, kdy jsme to testovali, tak už si nás našlo spousta zákazníků. Takže jsme rádi, že se  daří a doufáme, že se bude dařit i nadále," uvedl Richard Procházka, ředitel Lagardere Travel Retail.

"Koncept kuchyně je takový, jak vidíte celý ten podnik, že se míchá prvorepubliková kuchyně s moderními recepty, protože tehdy i ta kuchyně samotná byla docela pestrá. Což lidi překvapí. Takže inspirace je v té prvorepublikové kuchyni, ale samozřejmě ty suroviny, co jsou nyní dostupné a před pár lety nebyly, tak využíváme, abychom to ozvláštnili a dali tomu ten moderní šmrnc," popsal Marek Hosnedl, šéfkuchař.

Velkým hitem, oblíbeným mezi návštěvníky, je žemlovka. V jídelním lístku najdete ale také například roládu z bůčku se zelím na sušených švestkách. Aby restaurace splňovala všechny požadavky na plynulý provoz, musela projít kompletní rekonstrukcí.

"Ty prostory jsme dostali v poměrně žalostném stavu. Roky zpátky tady bylo kasino, které vlastně nikdo nerekonstruoval, neudržoval. Prostory byly vybydlené, jak tady v tom přízemí, tak v tom suterénu, kde máme technologie, máme tanky na pivo. Takže my jsme zrekonstruovali veškeré prostory. A nejenom, že proběhly stavební práce, ale i restaurátorské práce, protože tady jsou sloupy, které jsou skutečně zrestaurovány do původního stavu," doplnil Richard Procházka, ředitel Lagardere Travel Retail.

Rekonstrukce trvala dva roky a její výsledky můžete vidět během návštěvy restaurace. Ta je otevřena sedm dnů v týdnu a bližší informace o otevírací době najdete na webu masaryckarestaurace.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu