• Načítám...
>

Senioři z Březiněvsi si dopřáli zasloužený relax

  • 29. září 2021,
  • 19:05,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

Co byste řekli tomu, že se společně se svými sousedy a přáteli vydáte zadarmo do lázní? Obyvatelé starší 65 let, s trvalým pobytem v pražské Březiněvsi, toto štěstí měli. Vydali se na pravidelný pobyt do Františkových Lázní. A jak si to užili?

Reklama

Takto si ve Františkových Lázních bloumají a sní senioři z pražské Březiněvsi. Sem, do hotelu Praha, je bere městská část. A jak si to užívají? Pojďme se podívat.

"Každý rok, když to šlo, tak se o nás postarají. Tady je bezvadně o nás postaráno. Procedury, všechno, bezvadné sestry, vše perfektní, nemůžeme si stěžovat," pochválila Zdena Svobodová, obyvatelka Březiněvsi a klientka hotelu Praha.

Březiněvští senioři vyrážejí do lázní pravidelně.Letos, kvůli koronakrizi, po delší době. Výlet jim navíc financuje právě městská část.

"Ozdravný pobyt pro seniory, to je základ této akce, která má sloužit tomu, aby v současné chvíli, po tom roce a půl covidového šílenství, kdy všichni byli uzavřeni doma, nesetkávali se, neměli možnost si ani popovídat, to plnilo dvě funkce. Jednak samozřejmě tu ozdravnou, protože tady probíhají léčebné kůry, a jednak samozřejmě tu společenskou, kdy si lidé mohou v klidu, konečně popovídat," vysvětlil Jiří Haramul, starosta MČ Praha-Březiněves.

Vy jste tady také na ozdravném pobytu. Co vy si tady dopřáváte, užíváte?

"Už i já jsem také senior. Věkový limit máme stanoven na šedesát pět let. Rád se se svými lidmi z Březiněvsi setkávám, popovídáme si. A hlavně se dozvíte spoustu informací nebo věcí, které vám ti lidé ani tak nějak neřeknou při běžném životě nebo když se potkáte na ulici. Ale teď, když je více času, tak se třeba dozvíte, co by je trápilo, co by rádi, co by změnili," popsal Jiří Haramul, starosta MČ Praha-Březiněves.

"Oceňujeme tady bazén a saunu a samozřejmě takové procedury jako masáž, solnou jeskyni, parafínové zábaly. Tak to je všechno předem dáno. Ale jinak pro nás je vynikající, že můžeme chodit po okolí. Tady je sada turistických cest. Takže většinu času, mimo ty procedury, my trávíme právě tím procházením jednotlivých lokalit," uvedla Jana Horáčková, obyvatelka Březiněvsi a klientka hotelu Praha.

Takže si to tady užíváte?

"Užíváme si to samozřejmě velice," zdůraznila Jana Horáčková, obyvatelka Březiněvsi a klientka hotelu Praha.

Senioři z Březiněvsi se letos dočkali nového zdravotního a sociálního centra, setkávacího klubu a počátky podzimu strávili právě tady, v lázních. 

"Nejsme tady poprvé. Věnujeme se seniorům již dlouho a vystřídali jsme spoustu těch lázeňských pobytů, ale pro ně ty Františkovy Lázně znamenají takový domov, protože mají vše při ruce, na dlani, na rovině. A když jsme dělali anketu, kam tedy do těch lázní, tak zase vyhrály Františkovy Lázně. Personál je tady suprový. Máme tady samozřejmě vozíčkáře, takže i těm je pomoženo tady. Takže ti senioři opravdu tady mají veškerou péči a jsou spokojeni," doplnila Zdena Maděrová, zastupitelka MČ Praha-Březiněves.

A jak dodává pan starosta: "Na seniory nesmíme zapomínat." 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu