• Načítám...
>

Praha zná svou Babičku roku 2021

  • 13. října 2021,
  • 17:04,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

To, že se volí královna krásy, není nic nového. Soutěž Babička roku se v hlavním městě volí teprve podruhé. Co všechno musí babičky splnit, a jak taková soutěž probíhá? Podívejte se v reportáži.

Reklama

Tak to je ona, výherkyně titulu Babička roku 2021 - Lenka Zálišová. Pro výhru musela, v konkurenci sedmi rivalek, přesvědčit několik členů poroty, nejen rozhovorem s moderátorem, ale také tanečním vystoupením s manželem. Do soutěže ji přihlásila dcera. 

Já vám tedy gratuluji za celou naši televizi. Dívám se, že vaše šťastné číslo sedm zafungovalo. Jak se cítíte jako vítězka?

"No překvapeně především. No a je to něco tak úžasného. Akorát, kdyby to tak bylo ve dvaceti, tak bych si to užila ještě více. Myslím si, že se nikde extrémně nebudu chlubit, ale určitě, až teďka v Jablíčkově na mě bude mít někdo jako nějaký vofrňování, tak řeknu: 'Hele bacha na to. Tady Babička roku řekla!'," odehčila Lenka Zálišová, výherkyně soutěže Babička roku 2021.

V soutěži se volila také nejsympatičtější babička, a také nejstarší účastnice soutěže. Obě ceny si odnesla jedna soutěžící. Šestaosmdesátiletá Jitka Vlčková. Ta diváky ohromila svým tanečním vystoupením.

"Já jsem překvapená a ještě jsem taková omámená z toho, ale mám radost," konstatovala Jitka Vlčková, výherkyně kategorií nejstarší a nejsympatičtější babička.

Vy jste si odnesla cenu Nejstarší babička. Máte nějaký recept na to, jak vypadat takto skvělě, jak vypadáte vy?

"Víte, jednak si myslím, že člověk musí děkovat, že měl takové rodiče. No a potom já mám ráda hudbu a pohyb. A také mám ještě malá vnoučata a já je chci ještě užít. Kvůli těm tady hlavně jsem," uvedla Jitka Vlčková, výherkyně kategorií nejstarší a nejsympatičtější babička.

Vítězkyni soutěže čeká ještě celonárodní kolo, které se uskuteční v Olomouci.

"S tou myšlenkou jsme nepřišli my sami. My jsme pouze pořadatelé pražského kola této akce. Ta akce už se koná sedm let a tady v Praze byla podruhé. Je to tedy takové krajské kolo," upozornila Hana Čepová, zakladatelka Právě teď! o.p.s.

Pokud i vy znáte nějakou babičku, která by si v příštím roce zasloužila titul Babička roku, sledujte krajskou radu seniorů a udělejte třeba i ze své babičky tu královnu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu