• Načítám...
>

Mobilní očkovací tým naočkuje seniory třetí dávkou vakcíny

  • 27. října 2021,
  • 12:04,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

S rostoucími počty nakažených je zájem mezi seniory o třetí dávku vakcíny proti Koronaviru stále větší. Proto do ulic vyjel Mobilní očkovací tým a zájemci se mohou nechat naočkovat také u praktických lékařů či v očkovacích centrech.

Reklama

Byli mezi prvními, kteří letos na začátku roku dostali první dávku očkování proti nemoci Covid-19. Třetí dávka se může aplikovat již po půl roce od druhé a tak se senioři z pražských domovů pro seniory na další vakcínu mohou připravovat. 

"My jsme oslovili všechny poskytovatele sociálních služeb na území hl. m. Prahy, vrátilo se nám řádově stovky odpovědí a z nich vyplynulo, že zájem mají tedy zejména pobytové sociální služby," řekla Milena Johnová, radní hl. m. Prahy. 

Proto znovu vyjíždí do ulic Mobilní očkovací týmy. Ty organizuje Český červený kříž ve spolupráci s Magistrátem a Městskou poliklinikou Praha. 

"Ty mobilní týmy se připravují na to, aby vyjely a pokračovaly v tom očkování. První už vlastně začínalo tam, kde se začínalo v zimě, takže ta jména těch sociálních služeb se vrací a kromě těch mobilních týmů budou očkovat také praktici, kteří docházejí do těch domovů pro seniory a v některých případech to bude i tak, že si lidé zajdou do očkovacích center," řekla Milena Johnová. 

V 29 očkovacích centrech jsou pro seniory vyhrazeny speciální časové sloty, kterých mohou využít pro aplikaci třetí dávky. Do těchto je možné se přihlásit přes národní očkovací registr, nebo přímo v očkovacích centrech. Neočkovaní senioři mají také stále možnost nechat si aplikovat první dávku vakcíny i v domácnostech. Tuto službu zajišťuje Český červený kříž ve spolupráci s městskými částmi. Právě na ně by se zájemci měli obrátit.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu