• Načítám...
>

Kraj schválil dotační programy pro cestovní ruch

  • 26. října 2021,
  • 23:43,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Zastupitelstvo kraje na svém zasedání schválilo tři dotační programy na podporu cestovního ruchu ve Středočeském kraji. O dotace bude taktéž možné žádat již od prosince.

Reklama

Jedním z nejvíce zasažených odvětví ekonomiky byl v loňském roce nesporně cestovní ruch. Právě na podporu turismu se zaměřilo Zastupitelstvo kraje na svém zasedání, kde byly schváleny nové dotační programy. 

"My jsme v první řadě u definování programů a kritérií, na základě kterých budou ty projekty vybírány, přizvali odbornou veřejnost. Konzultovali jsme nastavení programů třeba se zástupci destinačních managementů, s Asociací turistických informačních center a to nám pomůže k tomu, aby ta podpora byla zacílena smysluplně a efektivně," říká Lucie Cirkva Chocholová, předsedkyně Výboru pro kulturu.

Celkem byly schváleny tři dotační programy. 

"Máme tam jeden úplně nový dotační program, který se snaží nahradit stávající systém podpory pro významné kulturní, společenské a sportovní akce podporující cestovní ruch. Tam máme cíl otevřít program i novým žadatelům a chceme, aby byl transparentnější," vysvětluje Václav Švenda, radní Středočeského kraje.

"My jsme se rozhodli nastavit ho tak, aby se do něj mohl přihlásit kdokoli, aby ta kritéria výběru projektů byla transparentní a aby opravdu naplňovala to, co od ní očekáváme. Aby docházelo k podpoře a k zvýšení cestovního ruchu ve Středočeském kraji," dodává Lucie Cirkva Chocholová, předsedkyně Výboru pro kulturu.

Další dva programy jsou vypsány na podporu turistických informačních center a na rozvoj a fungování všech organizací destinačního managementu. Zastupitelstvo schválilo taktéž změny týkající se lhůty pro podání žádostí.

"My jsme se snažili v harmonogramu vyjít vstříc těm organizacím a posunout tu výzvu, aby ony do roku 2022 už vstupovaly s tím, že vědí, jaký bude jejich rozpočet, a jakým způsobem bude krytý," zmiňuje Lucie Cirkva Chocholová, předsedkyně Výboru pro kulturu.

O dotace bude tedy nově možné žádat od 9. prosince do 3. ledna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu