• Načítám...
>

Příběh Huberta, Huga a Ofélie se dočkal pokračování

  • 15. listopadu 2021,
  • 13:51,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

x

Reklama

H2O a záhada zlaté slzy. To je název nové knihy Petra Stančíka, která pojednává o dobrodružství třech kamarádů.

"Je to dobrodružství tří kamarádů, Huga, Huberta a Ofélie a tentokrát se podívají do vesmíru. Má to napínavý děj a je tam spousta zajímavých věcí, které by se třeba jinde nedočetli. Já čerpám inspiraci hodně ze snů a také z vlastní fantazie. Už od dětství jsem byl kárán za to, že si pořád něco vymýšlím a teď se mi to podařilo zapojit do tvůrčího procesu," řekl Petr Stančík, autor knihy. 

Kniha vznikala rok a stejně jako její tři předchozí díly je doplněna ilustracemi Galiny Miklínkové.

"Pro mě je vždy nejtěžší vymyslet ty hrdiny a koncept té knihy, ale zase tím, že je to čtvrtý díl, tak už se tam pohybuji hodně svobodně v tom textu a v té grafické úpravě a těch ilustracích. Velmi mě to baví, protože ten dětský svět je trošku jiný než dospělých, přitom není tak moc odlišný, ale je podle mě o hodně svobodnější. Můžete si tam dovolit, samozřejmě podle určitých pravidel, daleko více věcí, než v dospěláckém světě," řekla Galina Miklínková. 

Kniha má i svoji audio podobu. Hlas postavám propůjčil herec Jiří Lábus. 

"Největší čas dá ta příprava doma, to si musíte tu knížku perfektně přečíst, když se tam různě mění hlasy, protože většinou začíná věta uvozovkou přímé řeči a končí řekl ten a ten, ale když to interpretujete, tak už musíte vědět, jak nasadit ten hlas, protože musíte vědět, kdo to říká, než tu větu dořeknete. Já si vždy udělám takový vlastní technický scénář a pak už to třeba natočím za dvě frekvence," řekl Jiří Lábus, herec. 

Kniha plná sci-fi, vtipu zajímavostí a obrázků vychází s podporou skupiny Veolia Česká republika a k dostání je v knihkupectvích již v těchto dnech.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu