• Načítám...
>

Magistrát převezme dokončení stavby Nové Palmovky

  • 7. prosince 2021,
  • 14:55,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Radní hl. m. Prahy schválili odpuštění nesplacené dotace ze strany Prahy 8, kterou městská část dostala na dostavbu objektu Nová Palmovka. Magistrát městské části odpustí celkem 244,8 milionu korun z dlužné částky, projekt následně dokončí. Prahu 8 hodlá taktéž finančně podpořit.

Reklama

Hlavní město rozhodlo o budoucnosti objektu Nové Palmovky. Městská část Praha 8 získala na projekt od hlavního města dotaci ve výši 300 milionů korun. Kvůli nejasnostem o vlastnictví budovy i sporům se stavebníkem však nebyl objekt nikdy dokončen. Koncem letošního listopadu tedy podala radnice Prahy 8 žádost o prominutí vrácení dotace. Rada hlavního města na svém zasedání odpuštění splacení dotace schválila. Magistrát současně pozemek převezme a projekt dokončí.

"Tím intenzivním jednáním s MČ se podařilo tu situaci na Praze 8 odblokovat, dojde tedy k tomu, že se odpustí ten dotační dluh a také by se měl přebírat pozemek a mělo by dojít i k nějakému dalšímu rozvoji MČ Praha 8," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

"Celé to území by mohlo do budoucna reprezentovat moderní městskou čtvrť, kde budou moci být všechny možné druhy bydlení, práce, ale  i rekreace," řekl Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Vrácení dotace by bylo pro městskou část Praha 8 likvidační, nebyla by totiž následně již schopna zajistit základní služby, jako třeba provoz mateřských a základních škol nebo péči o seniory. Magistrát městské části odpustí celkem 244, 8 milionů korun z dlužné částky. Prahu 8 hodlá taktéž finančně podpořit.

"Majíc na paměti blaho občanů Prahy 8 jsme schválili rovněž bezprecedentní dotaci pro MČ Praha 8 v objemu 550 milionů korun, která bude vyplácena v letech 2022 až 2026 postupně," řekl Pavel Vyhnánek, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Dotace by měla sloužit pro další rozvoj městské části. Odpuštění nesplacené dotace a poskytnutí dotace nové bude ještě projednávat Zastupitelstvo hl. m. Prahy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu