• Načítám...
>

V Praze byla otevřena Odlehčovací služba Grébovka

  • 19. prosince 2021,
  • 13:01,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Hlavní město slavnostně otevřelo Odlehčovací službu Grébovka. Tu mohou využít rodiče a pečovatelé dětí se zdravotním znevýhodněním. V případě zájmu mohou kontaktovat Dětské centrum Paprsek, které bude novou službu provozovat.

Reklama

Praha spustila novou odlehčovací službu pro děti se zdravotním znevýhodněním. Služba bude poskytována v domácnosti u parku Grébovka v Praze 10 a je určena pro děti od 3 do 18 let. 

"My jsme tady díky spolupráci s MČ Praha 10, která tento krásný dům nechala zrekonstruovat a kde jsme byli domluveni, že část toho prostoru poskytne MČ Prahy 10 právě pro tento typ služeb, za což já jsem opravdu velmi ráda. Je to služba rodinná, tak aby si rodina mohla odpočinout od té dlouhodobé péče. Je to místo, kam rodiny mohou s klidným svědomím, do bezpečného prostředí předat své dítě a mohou si být jisti, že o něj bude dobře pečováno," řekla Milena Johnová, radní hl. m. Prahy.

Služba je určena hlavně pro rodiče nebo pečovatele dětí s mentálním a kombinovaným znevýhodněním, ale i s poruchou autistického spektra. Provozovatelem je příspěvková organizace hl. m. Prahy, Dětské centrum Paprsek. Odlehčovací služba bude zatím poskytována v ambulantním režimu.

"Rodič k nám může své dítě přivést každý všední den včetně těch víkendů ráno v 8 hodin, samozřejmě po domluvě mohou i později, to není žádný problém. Během toho dne probíhá program, který tady má připravený tým pracovníků a odpoledne, navečer, podle toho, jak se ta rodina domluví, si toho klienta mohou vyzvednout a tím ten den končí," řekla Ivana Hejlová, ředitelka DC Paprsek.

Během jara začne služba fungovat i v pobytové formě, kdy budou klienti moci v zařízení i přespávat. Odlehčovací služba v Praze 10 je první z pětice nově zřizovaných služeb tohoto typu na území hlavního města. Praha tak zajistí v dalších letech podporu pro stovky pražských rodin s dětmi se zdravotním znevýhodněním. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu