• Načítám...
>

Uhříněvsí prošel masopustní průvod

  • 1. března 2022,
  • 9:09,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Prahou 22 prošel masopustní průvod. Určený byl převážně pro rodiny s dětmi. Součástí průvodu bylo několik zastávek, na kterých se například zpívalo nebo tančilo.

Reklama

Napříč pražskou Uhříněvsí prošel masopustní průvod. Do něj se zapojili také například děti z mateřských škol a jejich rodiče.

anketa

"Masopust tady v Uhříněvsi je samozřejmě pro rodiče s dětmi, protože byla dlouhá uzávěra naprosto čehokoliv, takže jsme podpořili tuto akci a masopust, tak jak sám název napovídá, vítáme jaro, ukončíme doufám zimu a doufáme, že bude dobře. Zapojily se dvě naše mateřské školky ze tří, MŠ Sluneční a MŠ Za Nadýmačem," řekl Tomáš Kaněra, starosta MČ Praha 22.

Několik desítek metrů dlouhý průvod plný masek měl naplánováno několik zastávek. Na nich se zpívalo, tančilo nebo probíhal další program, který k masopustu neodmyslitelně patří.

"Předával jsem klíč Lauferovi a je to symbolický klíč od města, který možná v historii byl od hradeb a od pokladnice, v tuto chvíli je to klíč, kterým uzamykáme zimu a otevíráme jaro," řekl Tomáš Kaněra, starosta MČ Praha 22.

Mimo tance, zpěvu a dobré nálady nechybělo ani bohaté pohoštění.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu