• Načítám...
>

Botanická zahrada chystá výstavu motýlů

  • 28. března 2022,
  • 7:04,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Už za dva týdny se skleníkem Fata Morgana opět rozletí krásní motýli. Botanická zahrada hl. m. Prahy připravuje 19. ročník oblíbené výstavy a tentokrát, jak už napovídá název Motýli, zaostřeno na detail, půjde o detaily motýlího těla. Výstava poodhalí tajemství stavby jejich křídel a ukáže, jak vypadají například oči, nohy nebo tykadla u housenek i dospělých jedinců.

Reklama

Skleníkem Fata Morgana se opět rozletí krásní motýli. Botanická zahrada hl. m. Prahy totiž připravuje již 19. ročník oblíbené výstavy. 

"Na výstavu nakoupíme postupně 5 500 kukel různých druhů, budou tam jak denní motýli, tak i noční motýli. Nejvíce návštěvníky asi bude zajímat Attacus atlas, což je martináč, který má největší plochu křídel ze všech motýlů na světě," řekla Eva Smržová, kurátorka výstavy.

Na více než šest týdnů trvající výstavě bude k vidění čtyřicet až padesát druhů motýlů všech velikostí a zbarvení.

"V tuto chvíli, pokud to mohu odhadnout, jich je tady asi tak 20, protože oni nám posílají některé motýly jako tzv. směs, což znamená, že jsou tam zastoupeny různé druhy a ono se třeba u těch otakárků ne vždy podle kukly pozná, co se z toho vylíhne za motýla," řekla Eva Smržová, kurátorka výstavy.

Tropický skleník Fata Morgana bude hostit výstavu motýlů od 8. dubna do 22. května. Návštěvníci sem mohou zavítat od úterý do neděle vždy od devíti do devatenácti hodin. Ještě před samotným zahájením výstavy mohou navíc zájemci letos historicky poprvé prostřednictvím YouTube kanálu botanické zahrady sledovat on-line proces líhnutí motýlů z kukly.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu