• Načítám...
>

Botanická zahrada se rozrůstá a má letos velké plány

  • 30. března 2022,
  • 8:12,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

Na co se mohou letos těšit návštěvníci Botanické zahrady v Troji? O velkých plánech a akcích se v reportáži rozmluvil ředitel zahrady, Bohumil Černý.

Reklama

O bohatý program nepřijdou návštěvníci botanické zahrady ani letos. V plánu jsou nejen osvědčené oblíbené akce, ale také úplné novinky.

"V nejbližších dnech zahájíme výstavu motýlů, která patří k těm nejoblíbenějším zejména u malých dětí a mladých návštěvníků. Samozřejmě na to naváže taktéž tradiční výstava bonsají, jakožto krásného umění právě z Japonska a z Jižní Koreji," řekl Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Ještě na jaře je v plánu přednáškový cyklus zahrady a jejích zaměstnanců. V rámci této procházky v doprovodu těch nejpovolanějších nahlédnete pod pokličku pěstování rostlin z celého světa. A v létě se můžete těšit i na food festival, který mimo jiné propojí klasickou gastronomii s nejrůznějšími rostlinnými variacemi. 

"Na podzim nás čeká tradiční vinobraní na vinici sv. Kláry. Letošní rok je trošku specifický, co se týče provozu celé botanické zahrady, probíhá zde několik investičních akcí, staveb, které určitě návštěvníci ocení. V nejbližších letech, troufám si říci, že již začátkem příštího roku bude k dispozici výstavní pavilon a takové důstojné zázemí pro návštěvníky v ornamentální zahradě," řekl Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. m. Prahy.

A konečně dojde také k propojení venkovní expozice a skleníku Fata Morgana. Návštěvníci tak nebudou muset přecházet po komunikaci mimo areály. 

"V neposlední řadě se i mírného omezení dočkala vinice sv. Kláry, kde vzniká technické zázemí k viničnímu domku, dojde i k rozšíření prostoru, k posezení návštěvníků a bude tu zhruba dalších 60 míst," řekl Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Nejbližší velmi očekávaná akce, tedy výstava motýlů s podnázvem Zaměřeno na detail, začíná již osmého dubna. Zahrada má své brány otevřeny denně od devíti do sedmi hodin.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu