• Načítám...
>

Vrací se Káranský vodovodník, nabídne bohatý program

  • 14. dubna 2022,
  • 13:10,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

V sobotu 14. května proběhne další ročník Káranského vodovodníku. I letos je součástí akce cyklojízda, výlet pro pěší, ale i prohlídka úpravny vody Káraný.

Reklama

Po covidové pauze se vrací Káranský vodovodník. Akce Pražských vodovodů a kanalizací tradičně nabídne bohatý program pro cyklisty, pěší turisty a hlavně fanoušky vodárenství.

"Proběhne u vodárny v Káraném 14. května od 10 do 17 hodin. Ideální je se na tuto akci zaregistrovat, protože kapacita je omezená na 500 účastníků, takže přes stránky pvk.cz je ideální se zaregistrovat," řekl Tomáš Mrázek, tiskový mluvčí PVK.

Účastníky čeká cyklotrasa v délce 27 nebo 41 kilometrů, také třináctikilometrová trasa pro pěší i běžce, ale i další aktivity.

"Bude tam doprovodný program zaměřený na osvětu vodárenství, uvidí historickou budovu úpravny vody Káraný, je tam dispečink, který řídí celou tu úpravu vody a jsou tam veliká akvária, kde jsou pstruzi, protože ti také kontrolují kvalitu vody," řekl Tomáš Mrázek, tiskový mluvčí PVK.

Za každého účastníka, který dokončí některou z tras, věnují Pražské vodovody a kanalizace sto korun obecně prospěšné společnosti Asistence. Ta poskytuje sociální služby lidem s tělesným a kombinovaným postižením. Každý účastník, který v cíli odevzdá kartu s razítky ke kontrole, následně obdrží malý dárek. Cílem akce nejsou podle mluvčího Pražských vodovodů a kanalizací Tomáše Mrázka špičkové výkony, ale spíše společně strávený čas v přírodě. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu