• Načítám...
>

Ve Velké Chuchli letos poprvé běželi klusáci

  • 16. dubna 2022,
  • 17:48,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Po zimní přestávce se do Velké Chuchle vrátily klusácké dostihy. Návštěvníkům nabídly celkem sedm dostihů.

Reklama

Na závodišti ve Velké Chuchli letos poprvé běželi klusáci. Na programu prvního dostihového dne této sezóny bylo hned několik divácky zajímavých dostihů.

"Dneska začínáme a na programu je dnes 7 dostihů. V tuto chvíli už jsme v půlce a viděli jsme opravdu krásně obsazenou i krásně odběhnutou Velkou dubnovou pražskou cenu, ve které tedy prohrál favorit, nicméně kůň, který ho porazil, tak je také výborný a myslím si, že to byl takový dostih oku lahodící diváku," řekla Michaela Zemanová, členka výboru České klusácké asociace.

Dostih vyhrál kůň Union Forces z ratíškovického tréninkového centra.

"Kde trénuje velmi spěšný trenér Jaromír Kotásek. V jeho sulce byl jezdec Rinkes, který se stal loni poprvé šampionem mezi profesionálními jezdci. Tento kůň k nám přišel s velice dobrou vizitkou ze Švédska. Má nejlepší kilometrový rekord ze všech našich dostihových klusáků a řekla bych, že dnes naplno potvrdil své kvality," řekla Michaela Zemanová, členka výboru České klusácké asociace.

Na klusácké závody mohli po téměř dvou letech dorazit návštěvníci bez jakýchkoli protiepidemických opatření. Podobně tomu samozřejmě bude i na dalších dostihových dnech ve Velké Chuchli.

"Nás čeká 8 dostihových dnů a já bych už teď ráda pozvala na náš další dostihový den, který se bude odehrávat 14. května, kdy hlavním dostihem bude Velká cena primátora hlavního města Prahy a uvidíme v něm absolutní elitu klusáků, jako jsme to viděli před chvilkou," řekla Michaela Zemanová, členka výboru České klusácké asociace.

Vášniví fanoušci klusáků mohou ale ještě dva týdny před tím vyrazit na závody, které se pojedou v Bravanticích. Ty jsou v plánu konkrétně na 30. dubna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu