• Načítám...
>

Praha navýšila finanční prostředky pro Ukrajinu

  • 2. května 2022,
  • 14:28,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Celkem 500 milionů korun vyčlenilo hlavní město na pomoc Ukrajině. Původních 250 milionů schválených na začátku válečného konfliktu bylo navýšeno o stejnou částku. Rozhodli o tom pražští radní.

Reklama

Pražští radní schválili další navýšení finančních prostředků určených pro pomoc lidem z Ukrajiny. Jedná se o stejnou částku, kterou hlavní město uvolnilo již na začátku válečného konfliktu.

"Rada hlavního města Prahy dnes rozhodla o navýšení prostředků vyčleněných na pomoc Ukrajině, tedy primárně uprchlíkům z Ukrajiny na území hlavního města Prahy. Ta částka je 250 milionů korun. Důvod, proč jsme se pro to rozhodli, je ten, že ty původní prostředky, které jsme pro tento účel alokovali, jednalo se rovněž o 250 milionů korun, jsme již využili," řekl Pavel Vyhnánek, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Částka bude, podobně jako v předchozím případě, věnována hned na několik konkrétních účelů. Ať už se jedná o ubytování či stravu pro uprchlíky, tak i o materiální pomoc přímo na Ukrajině.

"To využití je opravdu široké, bude se o něm v každém konkrétním případě ještě rozhodovat. Nicméně pokud bych se měl vyjádřit k té částce 250 milionů korun, která již byla využita, tak tam 40 % - tedy ta největší část té částky šla městským částem. Takže to byly dotace městským částem na práci a na pomoc uprchlíkům na jejich konkrétním území. Ten zbytek byl rozdělen na nouzové ubytování, ale například také na humanitární pomoc nebo například pro červený kříž," řekl Pavel Vyhnánek, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Pokud bude vyčerpán i tento finanční rámec, je vedení hlavního města připraveno opět jednat o další pomoci.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu