• Načítám...
>

Zoo Praha uspořádala Festival zvířecích piv

  • 22. května 2022,
  • 17:49,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Zoo Praha uspořádala charitativní Festival zvířecích piv. Hlavním záměrem akce byla podpora ohrožených tasmánských čertů. Z každé vstupenky na pivní festival poputuje 100 korun na výzkum vakcíny proti rakovině na Tasmánskou univerzitu.

Reklama

V krásném prostředí zahrady Zámku Troja se uskutečnil první ročník Festivalu zvířecích piv. Návštěvníci měli jedinečnou možnost ochutnat piva se zvířecími názvy z kraftových pivovarů. Hlavním záměrem akce byla ale podpora ohrožených tasmánských čertů.

"Je to happening, charitativní festival s cílem pomoci ďáblům medvědovitým na Tasmánii, ale především je to způsob, jak si užít hezký den. Dnes nám počasí přeje, je krásně. Je to zaměřeno na tzv. kraftové neboli řemeslné minipivovary, které buďto mají v názvu zvíře a nebo produkují nějaké pivo se zvířecím názvem," řekl Vít Kahle, odborný poradce pro marketing a PR Zoo Praha.

Každý návštěvník dostal po zakoupení vstupenky sklenici s emblémem festivalu a logem Zoo Praha. S tou následně mohl ochutnávat piva z jednotlivých pivovarů. Cena vstupenky byla 200 korun a právě polovina z ní poputuje na pomoc pro ďábly medvědovité.

"Ten výtěžek jde na sbírku Pomáháme jim přežít, která už funguje pro čerty od loňského srpna. Začalo to fungovat nočním krmením pro návštěvníky, popřípadě chovatelem. Čerti mají i své pivo a z toho všeho jde část peněz, stejně jako ze vstupenky z pivního festivalu, na vývoj vakcíny proti rakovině, která probíhá na Tasmánské univerzitě. Ta nemoc čerty na Tasmánii hodně ohrožuje, je popisovaná od roku 1996 a za tu dobu vyhubila 70 % populace čertů na Tasmánii," řekl David Vala, chovatel Zoo Praha.

Inspirací k uspořádání festivalu bylo právě Ďáblovo pivo, které na podporu tasmánských čertů vyprodukovala pražská zoo společně s Pivovarem Raven.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu