• Načítám...
>

Jízdárna Pražského hradu hostí unikátní výstavu

  • 29. června 2022,
  • 9:54,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Jízdárna Pražského hradu hostí unikátní výstavní projekt pod názvem Alphonse Mucha eMotion. V prostoru o rozloze více než dva tisíce metrů čtverečních mohou návštěvníci obdivovat multimediální zpracování obrazů a plakátů Alfonse Muchy v nadživotní velikosti, v pohybu a 3D animacích.

Reklama

Jízdárna Pražského hradu hostí unikátní výstavní projekt pod názvem Alphonse Mucha eMotion. V prostoru o rozloze více než dva tisíce metrů čtverečních mohou návštěvníci obdivovat multimediální zpracování obrazů a plakátů Alfonse Muchy v nadživotní velikosti, v pohybu a 3D animacích. Na realizaci projektu byly použity nejmodernější technologie.

"Ty technologie nám samozřejmě umožnily to, že jsme to udělali asi trošku jinak, než je to ve světě běžné. Ve světě běžně pracují s tím, že vezmou jednu vrstvu těch obrazů a nějak je sofistikovaně lehce rozpohybují a nebo s nimi švenkují po obraze. Taková, dejme tomu, oživlá koláž. My jsme se snažili dát těm obrazům hloubku, perspektivu 3D prostor, nějaká 360, to znamená, že některé části fungují v celém tom prostoru synchronně, protože máme čtyři strany projekcí z celého baráku. Takže to je něco, co se nám snad podařilo - akcentovat původní dílo Alfonse Muchy novými technologiemi," řekl Michal Dvořák, autor projektu.

Dvacet minut projekce monumentální Slovanské epopeje vás provede jednotlivými plátny mistrovského díla. Zážitek navíc umocní orchestrální hudba, která byla složena speciálně u příležitosti této výstavy.

"Muziku jsme vlastně komponovali já s Jirkou Janouchem - s kolegou z projektu Vivaldianno a spolu jsme dělali i tu show, ten třetí pilíř  tohoto projektu. A máme štěstí, že jsme získali Báru Šampalíkovou, úžasnou zpěvačku, Jirku Vodičku, nejmladšího koncertního mistra České filharmonie a spoustu dalších šikovných muzikantů. A i díky partnerství s velkými promotéry, myslím i partnery, jako je Richard Fuxa a další investoři, jsme měli peníze na symfonický orchestr, což také nebývá úplně běžné. Pořídit k této výstavě komponovanou hudbu je veliký luxus a my jsme si ho mohli dovolit. Díky za to," řekl Michal Dvořák, autor projektu.

Výstava je otevřena sedm dní v týdnu. Navštívit ji můžete od pondělí do čtvrtka od 10 do 19 hodin. Od pátku do neděle pak od 10 do 21 hodin.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu