• Načítám...
>

Hnutí STAN se chce zaměřit na energetickou soběstačnost

  • 14. září 2022,
  • 8:18,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Hnutí STAN zahájilo ostrou fázi kampaně pro komunální volby. Za klíčové považují zejména v době přetrvávajícího konfliktu na Ukrajině a energetické krize za absolutní prioritu nacházet řešení v oblasti komunitní energetiky a energetické soběstačnosti.

Reklama

Hnutí STAN zahájilo ostrou fázi kampaně pro komunální volby. Za klíčové považují zejména v době přetrvávajícího konfliktu na Ukrajině a energetické krize za absolutní prioritu nacházet řešení v oblasti komunitní energetiky a energetické soběstačnosti.

"My v pražských podmínkách máme program o komplexním městě, ale teď hodně akcentujeme nadále dostupné bydlení, životní prostředí, ale především energetiku. Máme projekt energocentra, který jsme dnes prezentovali, který vnímáme, že je součást našeho celostního přístupu k městu. Budeme příští týden prezentovat studii proveditelnosti na energocentrum, které je shodou okolností vedle této staré čistírny. Máme v první etapě možnost skutečně do zhruba 8 - 10 let zásobovat 30 % Prahy teplem z těchto odpadních vod pomocí tepelných čerpadel a při zapojení dalších zdrojů, jako třeba spalovny z 50 %, by to byl významný příspěvek k tomu se zbavit ruského plynu," řekl Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Starostové a nezávislí chtějí v hlavním městě navázat na svou práci za uplynulé čtyři roky. Ať už se jedná o problematiku bydlení, životního prostředí a celkové proměny města. I v případě pražské kandidátky STAN je jedním z klíčových témat doprava.

"Naše práce, která má za sebou čtyři roky, významným způsobem přispěla k tomu, že jsme rozjeli stavbu metra D a připravili jsme přepracovaný projekt městského okruhu, který teď určitě bude prioritou, aby získal územní rozhodnutí a stavební povolení a umožnil městu ukončit ten vnitřní městský okruh a na to další navazující investice a řešení i zklidnění dopravy," řekl Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Na kandidátce Starostů a nezávislých do pražských komunálních voleb je mimo lídra Petra Hlaváčka také například starosta městské části Praha - Kolovraty či ředitel Pražského jara.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu