• Načítám...
>

Malostranská beseda hostila operního pěvce

  • 14. září 2022,
  • 18:28,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

V šestadvaceti zahájil svou druhou sezónu v angažmá jedné z nejslavnějších operních scén světa - ve Vídeňské státní opeře. Později dokonce získal hlavní roli v Mozartově inscenaci Don Giovanni. Hostem Malostranské besedy byl tentokrát operní pěvec a dnes už bez nadsázky můžeme říct také velká operní hvězda, Adam Plachetka.

Reklama

Český umělec, který dobyl prkna Vídeňské státní opery a získal srdce tamních náročných diváků, když zpíval v jedné z nejslavnějších inscenací světa - v Mozartově Don Giovanni. Hostem Malostranské besedy v Praze 1 byl tentokrát operní pěvec světového formátu Adam Plachetka.

,,To pozvání jsem přijal hlavně kvůli osobním vazbám. David se mě zeptal, zda bych si udělal čas, tak jsem se snažil ten čas najít, podařilo se nám vyškrábnout poslední večer před mým odjezdem do Ameriky," řekl Adam Plachetka - operní pěvec.

,,Takže jsme se domluvili, že těm našim partnerům a kamarádům ukážeme také trošku něco jiného, než co děláme normálně," řekl David Hanzlík - organizátor Malostranské besedy.

A tak na prknech Malostranské besedy, kde běžně v rámci speciálních koncertů vystupují spíše umělci popkultury, jako byl například Karel Gott, Susan Vega nebo Lucie Bílá, zazněla i klasika od Mozarta nebo Bedřicha Smetany.

,,Dnes hrajeme společně s Epoque Quartetem a s Davidem Ševcem takový průřez vším možným. Trošku jsem repertoár vybíral i podle příležitosti, takže to určitě bude více takové klubové vystoupení," řekl Adam Plachetka - operní pěvec.

"Ve světě nemá žádný jiný Čech, co se týče umělecké branže, takové jméno, jako má Adam Plachetka. Přitom zůstává nohama na zemi a je to pořád Adam, kterého známe už roky. Máme světovou hvězdu na Malé Straně," řekl David Hanzlík - organizátor Malostranské besedy.

Dva dny po vystoupení v Malostranské besedě zamířil Adam Plachetka na angažmá do New Yorku. Zpátky do Prahy se pak vrátí až v polovině listopadu kvůli představení Lazebník sevillský v Národním divadle.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu