• Načítám...
>

Praha-Újezd uspořádala Den bez aut

  • 18. září 2022,
  • 10:24,
  • PRAHA,
  • Markéta Frydrychová

Radnice v Praze-Újezd v sobotu 17. září uspořádala akci Den bez aut. Děti se zde mohly naučit bezpečnostní prvky z dopravního prostředí nebo se stát indiány. Celá akce proběhla v rámci Evropského týdne mobility.

Reklama

V rámci Evropského týdne mobility, který trvá od pátku šestnáctého do čtvrtka dvaadvacátého září, uspořádala radnice v Praze-Újezd akci Den bez aut. Ulice v této městské části se tak na jeden den staly neprůjezdné a daly šanci dětem naučit se něco nového z dopravního prostředí.

"Na každém stanovišti je něco, čím se ty děti mohou pobavit. To je základ. Jsou tam záchranáři, mohou si prohlídnout sanitku, mohou si zakoupit nějaké výrobky, které udělaly děti jak z mateřské školky, tak ze základní školy. Na rybníku vodní záchranáři, kde se mohou svézt na záchranářském člunu, je tu Policie České republiky, která jim trošku vysvětlí něco s dopravní situací," řekla Jana Draštíková, místostarostka Prahy-Újezd.

Kromě vzdělávací části tu návštěvníci našli také tu oddychovou v podobě indiánského stanoviště, cvičitelek Zumby nebo například řidičského trenažéru. Akce tohoto typu se v Praze-Újezd pořádá již počtvrté.

"My jsme omezili automobilový provoz na území hlavního města Prahy, ale raritou jsme jen my, naše městská část, protože jediní to pořádáme. Hlavním cílem je, aby se místní lidé sblížili a setkávali, samozřejmě také, abychom poukázali na to, že nemusíme jezdit všichni vozidly, že můžeme využít MHD, kolo, koloběžky a tak dále," řekl Václav Drahorád, starosta Prahy-Újezd.

Celá akce se konala od Kateřinek, přes mateřskou a základní školu v Újezdě a končila u hasičské zbrojnice, kde čekal také velký táborák.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu