• Načítám...
>

Už 5 let Praha informuje občany o dění v metropoli

  • 6. října 2022,
  • 16:14,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Praha už pět let informuje své občany i návštěvníky o aktuální situaci v metropoli na webovém portálu. Ti zde mohou sledovat třeba aktuální dopravní situaci, situaci okolo koronaviru, ale třeba i o tom, jak postupovat při chřipce.

Reklama

Nehody, požáry, dopravní situace, ale třeba i počasí nebo demonstrace. O tom všem už více než pět let informuje veřejnost portál hlavního města: bezpečnost.praha.eu.

"Informace jsou na stránkách v reálném čase, to znamená, že když se například stane nějaká nehoda, havárie vody nebo cokoliv, co má vliv například na dopravu, tak to zde lidé naleznou, mohou se podívat také na aktuální situaci, jak se vyvíjí a také poznají, kdy tato situace skončila, tedy kdy byly odstraněny následky té havárie," řekl Tadeáš Provazník - mluvčí MHMP.

 Vedení Prahy na stránky umístilo také informace související s válkou na Ukrajině. Ty se týkají především uprchlické krize.

"To znamená, že zde lidé mohou naleznout informace k tomu, na koho se obrátit, jak například ubytovat, kde se nachází Krajské asistenční centrum pomoci a další informace nejen k ubytovávání, k uprchlíkům, ale také například jak jim zajistit lékařskou péči, co aktuálně potřebují a tak dále," řekl Tadeáš Provazník - mluvčí MHMP.

A také na koho se obrátit v případě, že Pražané chtějí lidem postiženým válkou pomoci. Praha navíc na portálu informuje také o rozsáhlejších demonstracích, kterých je do konce roku podle mluvčího pražského magistrátu Tadeáše Provazníka ohlášeno ještě několik. Pokud se tedy v Praze pohybujete často, podobné akce si tady třeba i kvůli dopravě můžete pohlídat.

"Jsou zde informace o veřejných shromážděních, tedy kde se konají, kdo je případně organizuje, kolik tam je osob, kdo zabezpečuje tu akci, jestli se na ní podílí například policie," řekl Tadeáš Provazník - mluvčí MHMP.

Portál bezpečnost.praha.eu byl spuštěn v roce 2017. Obyvatelé hlavního města mohou být díky němu 24 hodin denně informováni o aktuálním dění v Praze.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu