• Načítám...
>

Praha 4 si zvolila svého starostu

  • 13. listopadu 2022,
  • 17:03,
  • PRAHA,
  • Markéta Frydrychová

Zastupitelstvo městské části Praha 4 zvolilo na svém dnešním ustavujícím zasedání starostu a radu městské části. Novým starostou se stal Ondřej Kubín (ODS), který v tajné volbě získal 23 hlasů ze 45 hlasů přítomných členů zastupitelstva.

Reklama

Budova staré radnice v Nuslích ve středu 9. listopadu přivítala nového starostu čtvrté městské části. Novým starostou se stal Ondřej Kubín, který v tajné volbě získal 23 hlasů ze 45 hlasů přítomných členů zastupitelstva. Jaké plány novou hlavu radnice Prahy 4 čekají?

"Prioritně několikero. Já bych je rozlišil na magistrátní a místní, lokální. Ty magistrátní se týkají především dopravy, týká se to zastřešení Spořilovské, což je jedna naše ambice, máme tady EIU od roku 2019, nicméně minulé vedení magistrátu v tomto nepodniklo žádné kroky, takže to bychom rádi otevřeli toto téma. Máme tady potom stanici metra Budějovická, Kačerov, což jsou, řekl bych, dost zanedbané stanice a rádi bychom tady zlepšili i veřejný prostor pro naše obyvatele," řekl Ondřej Kubín (ODS), starosta Prahy 4.

Praha 4 jako taková nahrává novému starostovi k mnoha tématům ohledně lokálních priorit, jako je například dostavba domu seniorů Hudečkova.

"My už jsme položili v minulém období základní kámen, takže věřím, že v tomto období se nám podaří tuto stavbu realizovat. Tady máme krásný biotop na Lhotce, který je ovšem otevřen 3 - 4 měsíce v průběhu sezony, což mi přijde málo. Ta lokalita je nádherná, ať už se to týká jenom procházek pro maminky s kočárky nebo i nějaké venkovní sportovní aktivity. Pak je tady obecně veřejný mobiliář, který bychom také rádi zrekonstruovali a postupně obnovovali. Rádi bychom naší Prahu 4 měli nejen zelenou, ale i rozkvetlou, takže určitě podpora zeleně, ať už to jsou květnaté louky, květnaté pásy nebo výsadba nových stromů," řekl Ondřej Kubín (ODS), starosta Prahy 4.

Nová rada má stejně jako v minulém volebním období devět členů a jsou v ní zastoupeny tři politické subjekty: ODS a TOP 09, které v Praze 4 kandidovaly v koalici nazvané Společně a hnutí ANO 2011.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu