• Načítám...
>

Kluziště na Letné bude fungovat až do konce února

  • 7. prosince 2022,
  • 21:08,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Už sedmou sezónu provozuje Magistrát hlavního města Prahy kluziště na Letné. Kluziště chce vedení Prahy ponechat v provozu minimálně do 28. února 2023. Záleží ale i na počasí. Financování bude podle dřívějšího vyjádření magistrátu hrazeno z rozpočtu hlavního města. Provoz by metropoli měl přijít na 5,6 milionu korun bez DPH.

Reklama

Dopnout kabát, obout kanady a vyrazit na led. Bruslení pro malé i velké milovníky zimních radovánek je opět tady. Už sedmou sezónu provozuje Magistrát hlavního města Prahy kluziště na Letné.

"Je to jedno z největších, ne-li to vůbec největší v Praze, má 40x20 metrů a vedle něj je ještě jedno menší kluziště 10 na 20 metrů, to slouží hlavně pro malé bruslaře, aby se nepletli mezi těmi velkými," řekl Vít Hofman - mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy.

Areál kluziště je vybaven pochozím gumovým kobercem. Odpočívat nebo jíst tak návštěvníci mohou i mimo lední plochu s bruslemi na nohou.

U přezouvání bruslí pak návštěvníci ani letos nezmrznou. 

"Je tam připravené i zázemí formou vytápěného stanu, kde si lidé buď mohou odpočinout nebo se tam schovat v teple, mohou si tam také zakoupit jídlo a pití," řekl Vít Hofman - mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy.

U kluziště je totiž otevřené bistro, kde nechybí klasická nabídka horkých nápojů a něco menšího na svačinu. Samozřejmostí je pak také půjčovna bruslí včetně brousírny. Bruslit tady může veřejnost i studenti.

"Dopoledne jsou připravené hlavně programy pro školy, kde se mohou školy zaregistrovat a domluvit se dopředu tak, aby na místě byli i instruktoři bruslení a dětem pomohli se zdokonalit a nebo je to zkrátka naučit," řekl Vít Hofman - mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy.

anketa

"Je super, že to Praha dělá pro studenty nebo že je ta možnost sem chodit zadarmo."

"Mně se líbí to prostředí a také ta hudba."

"Půjčují nám tady v pohodě brusle, dá se to půjčit."

"Je to levné."

"V tom stanu je veliké teplo, že se tam dají příjemně vyměnit brusle."

Kluziště je v provozu každý den od devíti hodin ráno do devíti hodin večer. Vstup na ledovou plochu je zdarma, zpoplatněné je třeba broušení bruslí. Areál na Letné bude fungovat až do 28. února 2023. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu