• Načítám...
>

V Národním muzeu tančili vozíčkáři

  • 11. prosince 2022,
  • 15:34,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

V Národním muzeu se tančilo na kolečkách. Konal se zde ples, který byl určený nejen lidem s handicapem. Hvězdou letošního ročníku byl zpěvák Michal David.

Reklama

Prostory Národního muzea doslova roztančili vozíčkáři. Konal se tu další ročník Plesu na kolečkách, který byl určený nejen pro lidi s handicapem.

"Daří se nám dostat tuto informaci nebo ideu mezi vozíčkáře, protože na prvním ročníku bylo 30 vozíčkářů, na druhém 40 a dnes máme 49 nebo 48, takže je to super. Snažíme se každý ročník něčím vylepšit, minule jsme měli navíc tombolu, dnes máme stand-up na vozíku, stand-up známe všichni, ale z vozíku tedy ne. Vždy máme předtančení na vozíku, jezdí k nám taneční skupiny z Brna, Ostravy, ze Štramberku, takže je to pestré, máme pestrou tombolu. Dnes máme tři kapely, což je více než minule, takže se pořád vylepšujeme, vozíčkáři si tu akci oblibují a oblíbili," řekla Jitka Vaculíková, organizátorka plesu.

"Moc se těším na dnešní večer a těším se na to, že tu potkám spoustu známých vozíčkářů, že se všichni sejdeme, popovídáme, zatancujeme, je to skvělé," řekla Jana Dlugošová, návštěvnice plesu.

O zábavu během celého večera se staral moderátor Václav Kopta a jako hlavní hvězda programu vystoupil zpěvák Michal David.

Akce se i letos konala za podpory mnoha partnerů a také hlavního města Prahy.

"Jsem rád, že hlavní město je opět partnerem této jedinečné akce. Přeci jen my se snažíme, aby bezbariérová byla pro všechny nejen tato akce, ale celé město, takže pokračujeme v tom úsilí o bezbariérovost ulic, veřejných budov a hlavně stanic metra. Bohužel to ještě chvíli potrvá, ten dluh z minulosti je veliký," řekl Zdeněk Hřib (Piráti), primátor hl. m. Prahy.

I letošní ročník Plesu na kolečkách sklidil velký úspěch a organizátoři se tak již brzy začnou připravovat na další ročník.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu