• Načítám...
>

Provoz MHD bude omezen od Vánoc až do 12. února

  • 22. prosince 2022,
  • 15:41,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Jako každý rok bude i letos během vánočních svátků upraven provoz veřejné dopravy v Praze, i na příměstských autobusových a vlakových spojích PID. Na Štědrý den bude denní provoz městských autobusových linek a tramvají ukončen v 18 hodin. Metro pojede až do půlnoci, od šesti hodin večer ale musí cestující počítat s delšími intervaly. Na první a druhý svátek vánoční a také na Nový rok budou spoje PID vypravovány podle nedělních jízdních řádů.

Reklama

Pražská hromadná doprava bude od Štědrého dne až do 12. února jezdit podle upravených jízdních řádů. Spoje budou využívat sobotní, nedělní, prázdninové a od 3. ledna i takzvané polo-prázdninové jízdní řády.

"Na Štědrý den budou tramvaje a autobusy jezdit v denním provozu do 18 hodin, stejně jako metro. Od 18 hodin budou tramvaje a autobusy jezdit dle nočního provozu, to znamená, že intervaly budou 30 minut a metro bude jezdit v intervalu 20 minut," řekla Aneta Řehková - mluvčí DP hl. m. Prahy.

Podle standardního jízdního řádu na Štědrý den bude i po šesté hodině večer jezdit pouze autobus č. 119, který jezdí na letiště. Zpozornět by pak rozhodně měli ti, kteří do Prahy cestují z okolních obcí a měst. Na Vánoce totiž příměstské vlaky přestanou jezdit mezi 17. a 20. hodinou. Na vybraných linkách se pak sice opět rozjedou, ale to už s hodinovými intervaly a jen zhruba do desíti hodin večer. Upravený provoz se pak dotkne i následujících dnů. 

"Na první svátek vánoční a na druhý a i na Nový rok budou spoje pražské integrované dopravy jezdit podle nedělních jízdních řádů," řekla Aneta Řehková - mluvčí DP hl. m. Prahy.

25. prosince pak první denní spoje vyjedou asi v 7 hodin ráno. A pojďme na silvestra. Poslední den v roce budou spoje jezdit podle sobotních jízdních řádů a posílen bude noční provoz.

"Provoz metra na silvestra jsme letos prodloužili do půl 3. hodiny ranní v jednotném intervalu 10 minut. Dále budou v provozu i tramvaje a autobusy, o silvestra budou jezdit do 22 hodin, budou tedy jezdit zhruba v intervalu 20 minut," řekla Aneta Řehková - mluvčí DP hl. m. Prahy.

Příměstské vlaky pojedou na silvestra podle jízdních řádů zhruba do osmi hodin večer. Potom budou, s výjimkou linky S49, jezdit v hodinových intervalech až do desíti hodin večer. Dále pak od úterý 3. ledna až do neděle 12. února bude podobně jako v minulých letech i tentokrát provoz veden podle upravených, takzvaných polo-prázdninových jízdních řádů.

    Reklama

    Mohlo by Vás zajímat


    Nejnovější zprávy PRAHA


    Dnešní premiéry

    Nejčtenější zprávy

    Reklama

    PR články

    Více PR článků
    Zavřít reklamu