• Načítám...
>

Pražské věže teď můžete navštívit za 65 korun

  • 8. února 2023,
  • 16:31,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Od 11. února až do Velikonoc mohou zájemci postupně navštívit pražské věže za zvýhodněné vstupné. Prohlídku každého z osmi historických skvostů si tak návštěvníci mohou užít za 65 korun.

Reklama

Pražské věže spadající pod organizaci Prague City Tourism bude moci veřejnost od 11. února navštívit za symbolických 65 korun. Prohlídky historických skvostů společnost zlevnila v rámci oslav 65 let od svého založení.

"Pražané mohou znát naši společnost jako pražskou informační službu a my jako poděkování pro Pražany jsme připravili celoroční oslavy. Ty oslavy vypuknou teď 11. února, kdy zpřístupňujeme Staroměstskou radnici za symbolické vstupné 65 korun," řekla Klára Janderová - mluvčí Prague City Tourism.

"Budou moci zavítat do kaple Panny Marie, kde si budou moci zblízka prohlédnout figury 12 apoštolů z nitra Pražského orloje, zavítají na reprezentační sály, kde si prohlédnou třeba starou radní síň z 15. století, projdou i Brožíkovým sálem, kde si budou moci prohlédnout zblízka Brožíkovy obrazy o rozměrech 5x8 metrů," řekl Antonín Baloun - vedoucí provozu Staroměstské radnice.

Za zvýhodněné vstupné teď bude postupně zpřístupněno celkem 8 pražských věží. Poslední z nich - Novomlýnská vodárenská věž se veřejnosti otevře 1. dubna.

"Doporučuji sledovat naše webové stránky nebo naše sociální sítě prague.eu, jaká věž bude následovat další víkend a potom další víkend," řekla Klára Janderová - mluvčí Prague City Tourism.

V rámci akce veřejnost můžete navštívit věže, po kterých kráčel Karel IV. a pokochat se krásným výhledem. Vysoké kamenné zdi ale mnohdy odkrývají třeba i bývalá obydlí věžníků, kteří hlídali Prahu před požáry nebo upravenou místnost pro tajnou službu STB, která odsud sledovala dění v metropoli.

"Věže v Praze jsou jaksi svědkové těch minulých časů, ale nejenom takoví statičtí svědkové, ale když nahlédneme dovnitř a zjistíme nějaký ten příběh, tak zjistíme i to, jak ti lidé žili a čím Praha jako město procházela," řekl Karel Kučera - kurátor pražských věží.

Organizace plánuje od dubna také unikátní retro vycházky po vybraných pražských lokalitách v dobovém oblečení a od května pak třeba také tematické jízdy historickou tramvají.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu