• Načítám...
>

Divadlo Kalich pořádá již 5.ročník Prima Hvězdného léta

  • 28. března 2023,
  • 9:01,
  • PRAHA,
  • Monika Rusová

Letní pohoda v Mahlerových sadech pod Žižkovskou věží pokračuje i letos. Koncem června se opět můžeme těšit na venkovní divadlo, které nebude závislé na počasí, protože scéna Prima Hvězdného léta bude zastřešená. Na své si přijdou dětští i dospělí diváci.

Reklama

26. června odstartuje už 5. ročník Prima Hvězdného léta pod Žižkovskou věží. Zastřešená letní scéna Divadla Kalich nabídne přes 50 představení. 

"Prima Hvězdné léto je skutečně letní scénou, která má nejvíce hereckých hvězd. Více jich nikde jinde nenapočítáte, protože si zakládáme na tom, aby každé představení bylo úplně prvotřídně obsazené, aby se zkrátka každý večer diváci setkali na našem jevišti s českou hereckou špičkou a totéž platí i o koncertech, neboť tam koncertuje Tomáš Klus, Ondřej Havelka nebo Vojta Nedvěd, všechno velké osobnosti naší hudební scény," řekl Jaroslav Panenka - tiskový mluvčí Divadla Kalich.

V žánrově pestrém programu diváci najdou osvědčené tituly z předešlých ročníků, tak i nové představení a nové tváře.  

"Budu hrát dvě představení, jedno je takový evergreen Komorního divadla Kalich, a to je hra francouzská Můj nejlepší kamarád s Nelou Boudovou, Péťou Motlochem, Terezkou Kostkovou, Luckou Okonovou nebo Míšou Sejnovou. Pak tam máme letošní premiéru a to je hra Za dveřmi kanceláří s Terezou Kostkovou, Vaškem Koptou, Simonou Vrbickou a Jirkou Vojtou. Je to krásná hra, protože se skládá z mnoha příběhů, kde máme každý různé role a já tam hraji bezrukého vraha, hraji tam hollywoodského zkrachovalého režiséra a hraji tam starého důchodce pod vlivem své manželky. Podpantofláka, tak bych to řekl spisovně," řekl Aleš Háma - herec.

"Je zajímavé, kromě toho, že si užijí běžnou legraci, pozorovat, v jakých vtazích jsou ty jednotlivé postavy. Byť to žánrem není detektivka, tak pro diváka to detektivka je tím odkrýváním těch souvislostí, kdo s kým, co a jak," řekl Jiří Vojta - herec.

"Já hraji městskou intelektuálku a marxistku z Londýna a není tady Zdeněk Velen, který je mým partnerem, mým manželem. Vlastně my nejsme manželé, protože to není moderní a toto je pár z vesnice," řekla Klára Cibulková - herečka.

"Já hraji vesnickou ženu, která vyhrála miss krásy před 30 lety, ale pořád je krásná, hebká, svěží, žádoucí a veselá. A toto je můj muž," řekla Barbora Hrzánová - herečka.

"Já hraji Báry muže, vesnického všeuměla, který umí malovat, zpívat, čarovat, hraje fotbal, je úžasný fanoušek fotbalu a tak chce všem dělat radost. Dělá všem radost i i proti jejich vůli, takže uvidíme, jak to dopadne," řekl Radek Holub - herec.

"Ty dva páry by se strašně chtěli kamarádit, ale je to trochu složité a v tom tkví ta podstata. Jmenuje se to Kočka v oregánu proto, protože jejich kocour chodí čůrat na naše oregáno," řekla Klára Cibulková - herečka.

Letní zastřešená scéna bude k dispozici až do 6. září. Vstupenky na všechny představení lze zakoupit na webových stránkách Divadla Kalich. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu