• Načítám...
>

Magistrát otevřel novou dětskou skupinu Stromek

  • 1. června 2023,
  • 13:55,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Zaměstnanci Magistrátu hlavního města Prahy mají další možnost, kam umístit své ratolesti, když oni sami musí být v práci. Magistrát pro ně totiž zřídil v pořadí už třetí dětskou skupinu, tentokrát pojmenovanou Stromek, která doplnila ostatní skupiny Domek a Lístek. Děti se tak mohou těšit na zbrusu nové a moderní prostory, kde je vše potřebné pro dětské poznávání, vzdělávání a řádění. Od září navíc vzniknou ještě další dvě skupiny, které budou určeny pro vůbec nejmenší děti už od půl roku. Díky tomu se mohou jejich maminky a tatínkové vrátit do práce s tím, že o jejich děti bude postaráno.

Reklama

Zaměstnanci pražského magistrátu, kteří jsou zároveň rodiči, se mohou v klidu věnovat práci anebo se do ní po mateřské pauze bez obav vrátit. Magistrát pro ně totiž otevřel novou, v pořadí už třetí dětskou skupinu, která tentokrát dostala název Stromek. Kapacitu má pro celkem dvanáct dětí.

„Já si myslím, že je to strašná pomoc pro rodiče. Nejenom pro maminky, ale i pro tatínky, protože skloubit někdy ten rodinný život s tím pracovním, když máte takhle malé děti, je velmi obtížné. Znám to ze svých vlastních zkušeností. Jsem strašně ráda za to, že Magistrát hlavního města Prahy pamatuje na své zaměstnance a že jim tuto možnost dává,“ vysvětluje náměstkyně primátora hlavního města Prahy Alexandra Udženija (ODS).

Dětská skupina Stromek vznikla v prostorách, kde dříve bývaly kanceláře, později kosmetický salón. Nájemci ale vypršela smlouva a tak se dva roky řešilo, co dál. Stěžejním zájmem bylo právě zřízení nové dětské skupiny, což se nakonec podařilo.

„Dětská skupina Stromek je určena pro děti od jednoho roku do zahájení školní docházky. Praxe je taková, že nejčastěji tady máme děti mezi druhým a třetím rokem, což je období, kdy školky ještě nepřijímají, ale rodiče mají zájem přijít do práce. Ale protože je to tady moc hezké, tak tady většinou děti zůstávají a není výjimkou, že jsme vychovali i předškoláky,“ říká vedoucí dětských skupin Magistrátu hlavního města Prahy Andrea Hájková.

„Dětem bych popřála, ať se jim tady líbí, ať si najdou spoustu kamarádů a rodičům bych vzkázala, ať se o své děti nestarají, když je sem dají a mohou s klidnou hlavou udělat svou práci a zase si je tady vyzvednout, protože tak, jak jsem to tady viděla, tak o jejich děti bude postaráno perfektně,“ uzavírá Alexandra Udženija (ODS), náměstkyně primátora hlavního města Prahy. 

V září se navíc otevřou ještě dvě dětské skupiny. Tam to ale bude už pro děti od půl roku, takže pokud se budou chtít jejich rodiče vrátit rychle do práce, třeba jen na částečný úvazek, budou mít možnost a o jejich potomky bude dokonale postaráno. Navíc je budou mít hned na dosah.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu