• Načítám...
>

Zoo předala svým podporovatelům ocenění Richard

  • 3. prosince 2023,
  • 10:02,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Zoo Praha předala svým největším podporovatelům ceny Richard. Vítězi se stali architekt Zdeněk Fránek, Základní škola Kněžmost a zástupci dopravně správních činností pražského magistrátu.

Reklama

V pražské zoo byla slavnostně předána ocenění Richard. Ta jsou každoročně udělována nejvýznamnějším podporovatelům zahrady.

"Vždy v tuto dobu děláme tradiční setkání našich adoptivních rodičů a sponzorů, čili to je ten hlavní bod programu, abychom je pozvali do zoo, abychom jim poděkovali a také budeme udělovat ceny Velký Richard, což je právě pro ty, kdo zoologické zahradě pomáhají buď dlouhodobě a nebo ji výrazně pomohli jednorázově, proto je také Velký, Malý a Divoký Richard, což jsou různé kategorie tohoto ocenění," řekl Miroslav Bobek, ředitel Zoo Praha.

Malého Richarda získala Základní škola Kněžmost, jejíž žáci nejen podporují hned několik druhů zvířat napříč zoo, ale také sbírají staré mobily určené k recyklaci v rámci projektu Staň se strážcem pralesa. Ocenění Velký Richard si odnesli zástupci dopravně správních činností pražského magistrátu, kteří na chov zvířat přispěli již téměř milionem korun. A za architektonické návrhy vzdělávacích center v Kamerunu a Kongu si cenu Divoký Richard převzal architekt Zdeněk Fránek.

"Vybírá to vedení Zoo Praha, kdo dostane jakého Richarda a vždy si vyjíždíme, kdo sponzoruje nebo adoptuje nějaké zvíře nejdéle, kdo se nějak výrazně angažoval v našich projektech, aniž by za to požadoval honorář, kdo udělal zkrátka něco hodně navíc. Kromě toho tu dnes odhalíme jména našich kapybar, protože se lidé velmi ptali, jak se jmenují, neměly jména, tak jsme veřejnost nechali ta jména navrhovat a vybírat," řekl Miroslav Bobek, ředitel Zoo Praha.

Mezi stovkami tipů na jména mláďat porotu nejvíce zaujali Kapík a Bára. Součástí programu bylo také vyhlášení výsledků soutěže Fotím v Zoo Praha.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu