• Načítám...
>

Na prevenci kriminality dá letos Praha přes 17 milionů

  • 20. února 2024,
  • 10:25,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Zhruba o jeden milion korun více než loni Praha přerozdělí mezi žadatele o pražské magistrátní granty v projektech prevence kriminality. Celkem jim rozdá přes sedmnáct milionů korun.

Reklama

17, 3 milionu korun. Tolik dá v letošním roce Praha na prevenci proti kriminalitě v hlavním městě. Žadatelé o pražské magistrátní granty si tak oproti loňsku polepší o zhruba jeden milion korun. Peníze magistrát rozdělí ve čtyřech oblastech.

,,Pedagogická práce s dětmi a mládeží, což je soustavná činnost nízkoprahových zařízení, specifické programy na trávení volného času dětí a mládeže a zvyšování právního povědomí. Druhá oblast, na kterou ty prostředky půjdou, je pomoc obětem trestné činnosti, poradenství obětem s ohledem na ty nejzranitelnější, tedy děti, ženy, seniory a prevence domácího násilí," řekl primátor Prahy, Bohuslav Svoboda (ODS).

Peníze pak také půjdou na boj proti recidivě.

,,Co že snaha o socializaci pachatelů a jsou to probační programy, na které půjde část těch prostředků," doplnil Svoboda.

Poslední kategorií, kam Praha pošle část peněz, jsou takzvané nové hrozby a přístupy.

,,Z nichž za ty nejzávažnější považuji kybernetickou kriminalitu, která se začíná objevovat. My sami jsme prodělali jeden pokus o kybernetický útok na naší administrativu hlavního města Prahy, ale musím konstatovat, že se to podařilo v průběhu hodiny zlikvidovat," popsal pražský primátor.

Mezi podpořenými projekty jsou jak jednotlivé preventivní akce, tak provoz poraden či komunitních akcí nebo příprava odsouzených na propuštění.

,,Základní program bude celý řešen na neziskových organizacích na městských částech a na domu dětí a mládeže," doplnil Svoboda.

O dotaci mohly žádat nestátní neziskové organizace, jednotlivé městské části, příspěvkové organizace a organizační složky státu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu