• Načítám...
>

Praha dá radnicím 14 milionů na zkvalitnění tělocviku

  • 20. března 2024,
  • 13:13,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Praha poskytne městským částem 14, 4 milionu korun na zkvalitnění tělesné výchovy v základních školách. Cílem je zvýšit zájem o sport prostřednictvím zapojení kvalifikovaných sportovních trenéru přímo v hodinách tělesné výchovy. V březnu o tom na svém jednání rozhodli pražští radní.

Reklama

Téměř 14, 5 milionu korun poskytne Praha městský částem na zkvalitnění tělocviku v základních školách. Hlavním cílem podpory je zapojit do hodin tělesné výchovy kvalifikované trenéry. 

,,Je to projekt trenérů do škol. My máme hromadu tělocvikářů, kteří sice ten tělocvik učí třeba 40, 50 let, ale dneska už si netroufnou udělat před těmi dětmi kotoul a podobně," vysvětloval pražský radní, Antonín Klecanda (STAN).

Do škol tak mají přicházet trenéři z nejrůznějších oblastí sportu a zapojit se přímo do hodin tělocviku. Pomoci tak mají zvýšit zájem dětí o sport.

,,Ukazují jim specifika toho sportu a učí společně s tím tělocvikářem, sportují společně s nimi, což ty děti většinou ohromně nadchne a jsou rádi za ten sport a potom se přihlásí například do toho sportu. Mnohé děti neznají, ať už softball nebo baseball, házenou, lakros a tak dále, takže to je ten projekt pro zatraktivnění tělovýchovy a sportu," doplnil Klecanda.

Trenéři by pak v rámci programu měli vzdělávat i samotné učitele tělocviku.

,,Máme i třeba paní učitelky prvního stupně, které na některé sporty si troufnou a na některé ne a někde přesně tu metodiku neznají, takže ta paní učitelka se naučí třeba u toho softballu, jak má vysvětlovat těm dětem, jak se nadhazuje a podobně a potom do dalších let je to bude schopná učit i sama," dodal radní Klecanda.

Žádost o neinvestiční dotaci od magistrátu si podalo 31 městských částí. Například Praha 6 tak dostane zhruba 1,7 milionu korun, Praha 8 asi 1, 2 milionu a třeba Praha 13 přibližně 1, 5 milionu korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu