• Načítám...
>

Magistrát vyhlásil tendr na svoz odpadu

  • 28. dubna 2016,
  • 10:07,
  • PRAHA,
  • Redakce

Na úterním jednání schválila Rada hlavního města vyhlášení nového tendru na svoz odpadů. Po několika měsících průtahů totiž nedošlo ke shodě Pražských služeb a společnosti AVE. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky by se měla pohybovat kolem 13 miliard korun.

Reklama

Koalice se kvůli tendru přela řadu měsíců. Problematika odpadů byla podle některých jedním z důvodů jejího rozpadu. Město musí dodavatele vybrat nejpozději do konce června, kdy mu končí několikrát a bez soutěže prodloužená smlouva s Pražskými službami a firmou AVE.CZ

"Praha několik let usilovala o akvizici, aby mohla prostřednictvím vlastní společnosti sama svážet odpad. Snahu ale nakonec zablokovala firma AVE CZ, když předloni ovládla menšinový podíl Pražských služeb," uvedla radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.

Několik měsíců probíhající smírčí řízení mezi magistrátem a společností AVE CZ, však nepřineslo uspokojivé výsledky.

"Praze v roce 2011 skončila dlouholetá smlouva, od té doby ji politici několikrát bez výběrového řízení prodloužili. Naposledy dostaly Pražské služby a AVE.CZ bez soutěže zakázku za 1,6 miliardy korun bez DPH," řekla radní magistrátu hl. města Praha Jana Plamínková.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu