• Načítám...
>

Nepoctiví taxikáři budou konečně potrestáni

  • 10. května 2016,
  • 9:17,
  • PRAHA,
  • Johanka Hubičková

Primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová vysvětlila, jaké konkrétní kroky a opatření budou ve spolupráci s ministerstvem dopravy uplatněny proti nepoctivým taxikářům.

Reklama

S připravovanou novelou, která by měla vstoupit v platnost na začátku příštího roku, bude možné dát kauci takzvaným „černým taxikářům“, tedy řidičům bez oprávnění.

„Městská policie se v loňském roce na základě spolupráce a dohody s paní primátorkou zaměřila na zvýšené kontroly pražských taxikářů. My jsme za rok 2015 zrealizovali téměř 35 tisíc kontrol,“ konstatoval ředitel Městské policie Praha Eduard Šuster.

V případě závažných prohřešků jako je předražení, pak bude možné již při prvním takovém přečinu odebrat řidiči žlutou kartu. Následně vyhláška také umožní Praze částečně zavést požadované standardy jako třeba psychotesty řidičů, požadavky na kvalitu automobilů a jiné.

„Novela zákona 111 se dostala do připomínkového meziresortního řízení na ministerstvu dopravy. Ta novela nám hlavně jako městu zajistí vymahatelnost, která je velmi důležitá, a která nám doposud velmi chyběla,“ uvedl Vít Hofman, tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy.

Tato problematika trápí hlavní město již dlouhou dobu a primátorka se snaží celou věc aktivně řešit. K zavedení standardů a dalších legislativních opatření ale dosud chybí opora v zákoně. Praha tak potřebovala součinnost ministerstva dopravy, do jehož působnosti příslušný zákon spadá.

„My jsme tato data o nejvíce vybíraných a nejúspěšnějších řidičích poskytli právě magistrátu, aby podle nich mohl nastavit nová pravidla,“ prozradil Ondřej Krátký ze společnosti Liftago.

„Ta novela zákona prostě postihne a chce, aby postihla právě ty řidiče, kteří nám dělají špatné renomé, i těm, kteří jsou poctiví. Jsem také ráda, že se Liftago obrátilo na magistrát s nabídkou spolupráce, aby posbíralo data od taxikářů, kteří jezdí právě touto službou. Podotýkám Liftago je v souladu se zákony České republiky,“ řekla primátorka hl. m. Prahy Adriana Krnáčová (ANO 2011)

Na magistrátu hlavního města Prahy proběhla tisková konference na téma nepoctivých taxikářů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu