• Načítám...
>

Udílela se ocenění za rozvoj kongresového turismu

  • 8. června 2016,
  • 10:06,
  • PRAHA,
  • Johanka Hubičková

V Praze proběhla akce, jejímž cílem bylo ocenit špičkové odborníky, kteří Českou republiku zastupují v mezinárodních asociacích, aktivně lobují ve prospěch Prahy a poté se zapojují do práce na kongresech konajících se v Praze.

Reklama

V rezidenci primátorky proběhlo ocenění českých vědců, lékařů a profesorů. Stalo se tak v rámci slavnostního předávání cen v odboru kongresového průmyslu již po sedmé v řadě.

„Důležité pro Prahu je, že dostávají cenu právě ti, kteří se zasloužili, aby sem přišly velké kongresy,“ řekla primátorka hl. m. Prahy Adriana Krnáčová (ANO 2011).

Již od roku 2010 se udělují ocenění kongresovým velvyslancům, kteří měli v uplynulém roce největší zásluhu na rozvoji kongresového turismu v Praze.

„Praha chce být Praha kongresová. Tito ambasadoři jsou významní představitelé odborných společností, kteří se zasloužili, že do Prahy přicházejí kongresy, kde se setká 2 tisíce, 3 tisíce lidí,“ dodala primátorka Adriana Krnáčová.

„Dnes tady máme ocenění především akcí, které se konaly v Praze a velmi kvituji vůbec tento tep cestovního ruku, protože na náš trh se oficiálně dostal před několika teprve lety, ačkoliv on tady existuje spoustu, i třicet, čtyřicet let sem jezdí samozřejmě kongresy a chystáme tady i jako stát, jako kraje i jako podnikatelé, a to podporuje to procentu na našem HDP na našem cestovním ruchu, velmi to podporuje,“ sdělila ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (ANO 2011).

Ocenění za celoživotní přínos kongresovému průmyslu dostal profesor Vladimír Tesař.

„Taková akce se nedá udělat bez mezinárodních kontaktů, které se budují dlouhou dobu. Není možné si představit, že zničehonic uděláme kongres pro deset tisíc účastníků. Musíte udělat spoustu malých akcí, pak středních akcí, a nakonec ty velké. Takto to nakonec bylo. Cítím se dobře, ale jsem trochu v rozpacích, protože i když člověk dostane cenu za celoživotní dílo, tak to znamená, že už asi skončil, a že se od něj nic neočekává. Já doufám, že se mi ještě podaří nějaké významné kongresy do Prahy dostat,“ prozradil prof. Vladimír Tesař, zakladatel a přednosta Kliniky nefrologie 1. LF Univerzity Karlovy.

O vítězstvích v jednotlivých kategoriích rozhodoval nezávislý výbor složený z významných osobností cestovního ruchu, akademické i státní sféry.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu