• Načítám...
>

Policie získá nové speciální vozidlo

  • 15. června 2016,
  • 23:06,
  • PRAHA,
  • Johanka Hubičková

Rada hlavního města Prahy odsouhlasila finanční dar pro policii české republiky. Ten bude zcela využit na pořízení speciálního vozidla.

Reklama

Hlavní město Praha poskytlo finanční dar Policii ČR na nákup speciálního vozu, který bude sloužit pro kontrolu nákladní a autobusové dopravy na území hlavního města Prahy. Tento speciál zvýší jak počet kontrolovaných vozidel, tak i komfort policistů na místě kontroly v jakýchkoliv povětrnostních podmínkách. V praxi totiž představuje jakési přenesení kanceláře z budovy do mobilních podmínek, a to za dovybavené technické zázemí srovnatelné s centrálou včetně veškeré softwarové a hardwarové technologie.

"To je speciální vozidlo, na které my jsme darovali finance. To znamená bylo to smlouvou. Je to celková výše 2 miliony korun, takže to schvalovala Rada hlavního města. Ta to schválila. Bude to mobilní pracoviště pro vážení vozidel. To znamená nákladních vozů, autobusů a vůbec kontrolu řidíčů," prozradil radní hl. m. Prahy Libor Hadrava (ANO 2011).

Toto speciální vozidlo není jediné v republice.

"My jsme se inspirovali, pokud vím, v Hradci Králové, kde teda už jezdí. Tato inspirace byla odsud a každopádně Praha si to zaslouží," řekl radní hl. m. Prahy Libor Hadrava (ANO 2011).

Speciální mobilní pracoviště svoji činností postihne nezákonné přetěžování vozidel, čímž omezí poškozování pozemních komunikací, vyjeté koleje, výtluky a podobně. Přičemž dochází ke zvýšení nákladů na opravy komunikací i poškozených vozidel. Zároveň svojí činností postihne i nedodržování bezpečnostních přestávek řidičů, což vede k ještě větší nehodovosti.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu