• Načítám...
>

Zkouší se semafor na Vítězném náměstí

  • 23. července 2016,
  • 17:22,
  • PRAHA,
  • Milan Schmidt

Situaci s hustou dopravou na Vítězném náměstí v Praze 6 by měl řešit nainstalovaný semafor. Jenže opravy komunikace v okolí náměstí situaci zkreslují. Přínos semaforu je tak těžké hodnotit. Přesto se zdá, že do budoucna by svou funkci měl plnit.

Reklama

V Dejvicích u tak zvaného kulaťáku nedaleko vchodu do metra se vždy tvořily velké kolony aut, díky přecházejícím chodcům. Nyní je zde umístěn semafor.

„My jsme požadovali už po spuštění tunelového komplexu Blanka instalaci provizorního semaforu kvůli tomu, aby se přerušil kontinuální proud chodců,“ řekl Martin Polách (ANO 2011), místostarosta MČ Praha 6.

Motiv umístění semaforů je teda jasný. Přimět chodce aby na chvíli zastavili a nechali projet auta, což by mělo zamezit tvorbě kolon. Jenže stav v tuto chvíli je přesně opačný.

„Je to tak, protože bohužel došlo k souběhu toho, že se uzavřela ulice Korunovační kvůli rekonstrukci a Svatovítská je tedy jedinou možností, jak odjet z Prahy 6 směrem na Prahu 7,“ řekl Martin Polách (ANO 2011), místostarosta MČ Praha 6.

Větší kolony tedy pravděpodobně zapříčinila souhra náhod a přechod by svou funkci podle všeho měl plnit.

„Podle měření, která zde probíhají už týden, se ukazuje, že ten semafor skutečně pomáhá,“ řekl Martin Polách (ANO 2011), místostarosta MČ Praha 6.

Kolony jsou sice stále dlouhé, ale v těchto místech se přinejmenším zlepšily podmínky pro chodce.

Anketa: občané Dejvic

Řidiči možná zatím stejně nadšeni nejsou, tak jako tak bude důležitý výsledek měření a ten rozhodne o dalším osudu semaforu.

„Jsou prázdniny, což by mohla být ta pozitivní stránka, je uzavřená Korunovační souběžně, což je zase ta negativní, takže i to měření nebude mít relevantní výstup, který by byl porovnatelný se stavem předtím, takže se těžko bude dát říct, ano ten semafor skutečně pomohl,“ řekl Martin Polách (ANO 2011), místostarosta MČ Praha 6.

Prozatímní výsledky však hovoří spíše ve prospěch semaforu. Měření bude probíhat přes celé prázdniny. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu