• Načítám...
>

V Galerii Smečky vystavuje Pavel Růt

  • 7. dubna 2017,
  • 17:43,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

V Galerii Smečky můžete navštívit výstavu Pavla Růta. Všestranného umělce, který maluje, ilustruje, dělá koláže, grafiku design nebo píše. V galerii jsou k vidění hlavně jeho grafické návrhy a expresivně pojaté malby.

Reklama

Graficky upravil a obálkami vybavil více než 1500 knížek. Kreslí do novin, je designer a hlavně maluje obrazy. To je jen stručný výčet umělecké tvorby Pavla Růta. Ten teď vystavuje v Galerii Smečky.

„Já mám velké množství knih, takže je tu část knih, co jsem ilustroval nebo dělal typografii, a pak jsou tu obrazy, volná tvorba. Samozřejmě se sem nevešlo všechno, protože ty obrazy jsou převážně z posledních 10 let,“ řekl Pavel Růt, výtvarník.

Obrazy Pavla Růta z posledních let berou dech mírou své expresivity.

„Jsou to většinou konkrétní věci, vyplývají většinou z nějakých životních zážitků, od hádek po nějaké milostné vzplanutí, či jiné. Je to takový pell-mell toho, co člověk zažívá,“ řekl Pavel Růt, výtvarník.

Výstava představuje Pavla Růta jako výjimečného umělce, který se dovede bravurně pohybovat v řadě výtvarných technik.

„Je to 56. vernisáž, kterou spolupořádá Pražská plynárenská jako partner nadačního fondu galerie Smečky. My si myslíme, že to je právě to, co by měla Pražská plynárenská dělat, to znamená propagovat nejenom historické umění ale i soudobé umění, soudobé grafiky, soudobé malíře, koláže,“ řekl Pavel Janeček, předseda představenstva Pražské plynárenské.

Výstavu Pavla Růta Příšerné historky můžete v Galerii Smečky vidět až do 20. května. Otevřeno je od úterý do soboty od, 11 do 18 hodin.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu