• Načítám...
>

Strážníci v Újezdu nad Lesy mají novou služebnu

  • 26. června 2018,
  • 20:15,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Městští strážníci z východní části Prahy dostali novou policejní služebnu. Přispěl k tomu hlavně špatný stav původní budovy. Více informací zjišťovala naše reportérka Kristýna Svobodová.

Reklama

Takto vypadal budova Městské policie v Újezdu nad Lesy. Po několika letech se zázemí strážníků přesunulo na nové místo. 

"Stará služebna, která se nacházela v ulici Lomecká, už byla v dezolátním stavu, už nevyhovovala ani po technické stránce, ani jako zázemí na úrovni pro strážníky. Takže MČ se rozhodla, že nám postaví služebnu novou," řekla Dana Hetzlová, vedoucí služebny Městské policie, Újezd nad Lesy. 

Původní dosluhující budova měla totiž mimo jiné i statické narušení. S odborných posudků architekta, které pravidelně zajišťovala MČ, navíc vyplýval i špatný stav střechy původní služebny. 

"Hrozilo to, že kdyby nějakou zimu napadlo větší množství sněhu, tak bychom dokonce museli tu budovu vystěhovávat. Druhá věc je, že si myslím, že i pro prestiž Městské policie je důležité, aby sídlila v prostorách, které budí respekt, a proto jsme se rozhodli, že budeme investovat peníze," řekla Karla Jakob Čechová, starostka MČ Praha 21.

"Ten prostor v té nové služebně se liší od té staré tak, že tady máme denní společenskou místnost s jídelním koutem, jídelnou, kuchyní, svoji kancelář, větší šatny pro ženy, pro muže, skladové prostory a zděnou garáž. A samozřejmě je ten areál oplocený, takže sem má vstup jen policie," řekl Karel Kubera, strážník.

O novou budovu služebny Městské policie v Újezdu nad Lesy se strážníci dělí se skautským oddílem. Částka na její výstavbu se vyšplhala až ke 12 milionům korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu