• Načítám...
>

Hnutí Starostové pro Prahu představilo kandidáty

  • 17. srpna 2018,
  • 15:39,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Patnáct někdejších starostů menších i větších městských částí kandiduje do komunálních voleb pod značkou hnutí Starostové pro Prahu. Zaměřit se chtějí hlavně na dopravu a rozvoj Prahy.

Reklama

Politické hnutí Starostové pro Prahu představilo své uchazeče do podzimních voleb na pražský magistrát. Lídrem patnáctičlenné kandidátky je advokát Karel Fischer, který také v současné době hnutí vede. 

"Starostové Pro Prahu je kandidátka hnutí Pro Prahu, která shromáždila ve svých řadách na 15 starostů MČ, a to velkých i malých. Jsou to starostové, kteří své MČ řídí minimálně dvě volební období a vzhledem k tomu, jak je podle našeho názoru katastrofálně řízeno hlavní město, tak se domníváme, že přišel čas, kdy by Prahu měli řídit Pražané, kteří Prahu znají," řekl Karel Fischer, lídr kandidátky.

"Jedním z našich cílů je pochopitelně rehabilitovat, tzn. vylepšit ten vztah mezi hlavním městem a městskými částmi," řekl Alexander Lochman, starosta MČ Praha - Čakovice.

Hnutí Starostové pro Prahu kritizuje třeba zastavení investic v metropoli. To se podle lídra kandidátky týká hlavně dopravy a infrastruktury. 

"Znamená to, že Praha se nemůže standardně rozvíjet. My vyčítáme řízení hlavního města Prahy zejména neodbornost, nekoncepčnost. To vše směřuje k tomu, že se zhoršuje doprava a Praha začíná být zanedbaná," řekl Karel Fischer. 

"Je potřeba pokračovat ve výstavbě městského okruhu a navazujících radiálních komunikací. Je potřeba všemi dostupnými prostředky podporovat a tlačit na dostavbu Pražského okruhu, protože bez toho doprava v Praze nebude fungovat. A nebude-li fungovat individuální automobilová doprava, nemůže fungovat ani MHD," řekl Jiří Nouza, kandidát za Starosty pro Prahu. 

Mezi 15 kandidáty politického hnutí je také Vladislava Hujová, která poměrně nedávno v Praze 3 skončila ve funkci starostky. Pokračovat v komunální politice už v plánu neměla. Nakonec ale vedení hnutí na kandidaturu kývla.

"Začali mě oslovovat lidé z Prahy 3 a také pan předseda Fischer, který začal dávat dohromady politiky, kteří mají zkušenost. Po tom chaosu, co vládne v Praze, jsou schopni hlavní město téměř okamžitě nastartovat," řekla Vladislava Hujová, kandidátka za Starosty pro Prahu.

Kompletní kandidátní listinu i volební program mohou občané Prahy nalézt na oficiálních webových stránkách.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu