• Načítám...
>

Centrem Prahy by mohl vést koridor pro cyklisty

  • 20. srpna 2018,
  • 13:51,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

V centru Prahy by mohly vzniknout speciální trasy pro cyklisty. Shodli se na tom zástupci spolku Auto*Mat a komise rady hlavního města pro cyklistickou dopravu. Vzniknout by mohly například kolem Jungmannova náměstí či náměstí Republiky s výjimkou prostoru před Palladiem.

Reklama

Tyto bílé čáry v centru Prahy zakazující vjezd cyklistům do centra už jsou minulostí. Původně je tady nechalo namalovat vedení Prahy 1, které se zákazem přišlo. Ohradil se proti němu ale spolek Auto*Mat, který žaloval takové rozhodnutí. A výsledek? Městský soud na konci července opatření městské části zrušil.

"My samozřejmě z toho rozhodnutí máme radost, protože je to výsledek naší roční snahy, která měla takto koncipovanému zákazu, se kterým přišla MČ Prahy 1, zabránit nebo jí nějakým způsobem zkorigovat," řekl Martin Šotola, provozní ředitel spolku Auto*Mat.

Vedení Prahy 1 proti rozhodnutí soudu nepodalo kasační stížnost. Nyní ale vstoupilo do jednání přímo se spolkem Auto*Mat.

"My rozhodně neustaneme v boji o bezpečnost a komfort chodců na území MČ Praha 1 - to je na chodnících a na pěších zónách. Nicméně respektujeme rozhodnutí soudu, byť s některými pasážemi soudu nesouhlasíme. Navrhli jsme Auto*Matu společně takové řešení, pokud oni uznají, že opravdu některé části v centru města jsou pro cyklistiku naprosto nevhodné, my jsme řekli dvě základní oblasti - Staroměstské náměstí, Královská cesta, pak jsme připraveni jednat o určitém zvýšení jejich komfortu tím, že se vytvoří průjezdná trasa centrem," řekl Oldřich Lomecký, starosta MČ Praha 1.

V centru Prahy by tak mohly vzniknout speciální trasy pro cyklisty, například kolem Jungmannova náměstí či náměstí Republiky. Kdy by ale mohly být hotové a kudy by přesně vedly zatím není jasné. Jednání radnice se spolkem Auto*Mat totiž stále ještě nejsou u konce. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu