• Načítám...
>

Valdštejnská zahrada patřila hudbě

  • 30. srpna 2018,
  • 12:58,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Bedřich Smetana, Antonín Dvořák ale i Karel Svoboda nebo Karel Hašler. Díla těchto hudebních skladatelů zazněla ve Valdštejnské zahradě. A už tradičně tak Symfonický orchestr hlavního města Prahy FOK zahájil novou koncertní sezónu.

Reklama

Valdštejnská zahrada patřící Senátu hostila koncert Symfonického orchestru hl. m. Prahy FOK. Zkratka vymezuje činnost tohoto hudebního tělesa - filmové melodie, opera a koncerty.

"Symfonický orchestr hl. m. Prahy, během své osmdesátileté existence, poměrně často vystupoval zde ve Valdštejnské zahradě. Ta tradice byla pak na nějakou dobu přerušena a před 5 lety, při příležitosti 80. výročí orchestru, jsme ji obnovili. Od té doby se každá poslední středa v měsíci srpnu pozná tak, že pražští symfonikové koncertují právě tady ve Valdštejnské zahradě," řekl Daniel Sobotka, ředitel orchestru.

Na více než hodinu a půl dlouhém koncertu slyšeli diváci klasická i moderní díla českých autorů. 

"Každý koncert je trochu jiný, obměňujeme program. Kdo zůstává je dirigent Jan Kučera," řekl Daniel Sobotka. 

"Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK, že se svého názvu, se věnuje filmové hudbě. Takže dnes budou čeští klasici - Bedřich Smetana, Antonín Dvořák. Zároveň ale bude hudba Karla Svobody a pokud vím, tak i nové aranžmá Karla Hašlera," řekl Jan Wolf, radní hl. m. Prahy. 

A tak zazněla např. árie Rusalky - Měsíčku na nebi hlubokém, písně z filmů Noc na Karlštejně nebo Tři oříšky pro Popelku. Nebo Hašlerovky - Po starých zámeckých schodech a Ta naše písnička česká.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu