• Načítám...
>

V Praze se bude konat konference EVVO 2018

  • 11. září 2018,
  • 17:33,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

V Praze se bude konat konference pod názvem EVVO 2018. Cílem akce, kterou podpořil pražský magistrát, je pomoci městským částem i soukromým firmám prosperovat. Více už v reportáži Natálie Forsterové.

Reklama

Spolupracujeme na prosperující a udržitelné Praze. To je hlavní motto konference, kterou organizuje pražský magistrát.

"My chceme ukázat na této konferenci, že se nikterak nevylučuje prosperita a vztah k životnímu prostředí a k takové té společenské odpovědnosti. Že to naopak může jít docela dobře ruku v ruce," řekla Jana Plamínková, radní hl. m. Prahy. 

Vedení metropole si od akce slibuje lepší komunikaci nejen s MČ, ale také se soukromými společnostmi. 

"Třeba když za mnou chodí podnikatelé a já jim říkám, že by bylo možná dobré pro Prahu, pro adaptační strategii, kterou máme přijatou, kdyby si na své plánované budovy dali zelenou střechu. Oni říkají, že je to moc složité, že to dělat nechtějí a není to součást jejich firemní kultury. Ale když jim vysvětlíte, že to tak složité není, v případě, že je to jen nějaká obyčejná střecha, tak to tam často dají a té Praze to pomůže," řekla Jana Plamínková. 

Na programu budou např. prezentace více než 30 organizací. U řečnického pultu se tak vystřídají desítky lidí. 

"Bude tam pan Hausenblas z Ústí nad Labem, férový zastupitel a majitel firem Adler a Liftago. Ten bude také povídat o své vizi fungující metropole. Bude tam pan Čižinský z MČ Praha 7, který bude mluvit o tom, jak jeho MČ je environmentálně udržitelná a co dobrého to té MČ přináší," řekla Alice Končinská, místopředsedkyně Ekocentra Koniklec.

Konference se bude konat 31. října v Národní technické knihovně. Vstupné bude pro prvních 130 příchozích zdarma. Ostatní pak za vstup zaplatí 600 korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu