• Načítám...
>

Pražská primátorka Adriana Krnáčová bilancuje

  • 16. října 2018,
  • 15:51,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Primátorka Adriana Krnáčová bilancuje. Na konci svého funkčního období proto uspořádala ve své pražské rezidenci tiskovou konferenci, kde zhodnotila uplynulé 4 roky.

Reklama

Adriana Krnáčová pozvala novináře do Rezidence pražských primátorů na svou poslední velkou tiskovou konferenci. V rámci té zhodnotila úspěchy i neúspěchy hlavního města v posledních 4 letech. Vyzdvihla např. projekt Lítačka nebo otevření tunelu Blanka. Lítost naopak projevila nad zřícením Trojské lávky.

"Strašně mě mrzí, že spadla Trojská lávka. Ale jak to zastavit, jak to změnit, když vám několik měsíců předtím odborná firma řekne, že měření je v pořádku a ten provoz je bezpečný. Nemáte jakým způsobem to ani předvídat," řekla Adriana Krnáčová, primátorka hl. m. Prahy. 

Primátorka Adriana Krnáčová dále uvedla také to, že Prahu předává ve skvělé finanční kondici. Jako další podařené projekt pak uvedla např. rekonstrukci pražského orloje nebo holešovické Výstaviště.

"Jsem ráda, že se nám povedlo schválit investici ve výši 1,2 miliardy korun na dostavbu repliky levého vyhořelého křídla, že se bude rekonstruovat Lapidárium a na jeho zadní části se vybuduje místo, kde bude umístěna Slovanská epopej," řekla Adriana Krnáčová. 

A řeč byla i o dopravě.

"My jsme byli často kritizováni, že jsme neumožnili stavbu okruhu. Musím tady poopravit tyto námitky, protože na úsek 511, i díky přičinění Prahy, ŘSD podalo koncem září žádost o územní rozhodnutí," řekla Adriana Krnáčová. 

Na závěr se Adriana Krnáčová, v rámci novinářských dotazů, vyjádřila i k aktuální povolební situaci. Co by doporučila svému nástupci?

"Poradila bych to, že ten řetěz je velmi těžký a ať ho sem tam odloží. A také mít od sebe trochu větší odstup, ať hodně sportuje," řekla Adriana Krnáčová. 

Pražská primátorka připravila pro svého nástupce také předání agendy v podobě tištěného dokumentu, který rovněž představila na tiskové konferenci.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu