• Načítám...
>

Zkratka přes Pitkovice bude zatím neprůjezdná

  • 9. listopadu 2018,
  • 19:46,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Pražané a řidiči, kteří pravidelně projíždějí Pitkovicemi, by si měli dávat pozor na dopravní omezení. V ulici V Pitkovičkách se totiž mění povrch vozovky a zároveň se zde opravuje most, který byl ve velmi špatném stavu. Tento úsek bude zcela zprovozněn na přelomu ledna a února příštího roku.

Reklama

Řidiči, kteří byli zvyklí si zkracovat cestu přes ulici V Pitkovičkách do Petrovic, Uhříněvsi i nebo do samotných Pitkovic, musí tento úsek objíždět. Dochází zde totiž k celkové rekonstrukci mostu přes potok Botič, který byl ve velmi špatném stavu. Na opravu mostu dále navazuje i kompletní výměna povrchu vozovky. 

"Jedná se o kompletní výměnu vozovky v horních vrstvách. Je to souvislá údržba. Také zde opravíme obruby a vjezdy," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Oprava cesty je rozdělena do několika etap tak, aby byla ulice částečně průjezdná pro místní obyvatele a firmy, které zde sídlí. 

"Rozdělili jsme stavbu na 2 etapy, abychom zachovali maximální možnou průjezdnost, a to na první etapu od ulice Ryzcová po zastávku autobusu Pitkovice a dále od zastávky autobusu Pitkovice po Žampiónovou," řekla Barbora Lišková. 

Kromě úpravy vozovky budou provedeny i další nezbytné práce spojené s touto dopravní komunikací. 

"Další součástí této opravy je úprava odvodnění komunikace a úprava a sanace úplně spodních vrstev vozovky," řekla Barbora Lišková. 

Rekonstrukce cesty v ulici V Pitkovičkách, která vyjde na 6 milionů korun, by měla být ukončena 14. prosince. Zcela průjezdná bude ale až na konci ledna příštího roku. Do té doby potrvá celková sanace a přeizolace mostu přes potok Botič.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu