• Načítám...
>

Most Legií se uzavře pro auta i tramvaje

  • 14. listopadu 2018,
  • 13:49,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Pražany čeká na konci listopadu další uzavírka. Tentokrát se řidiči a tramvaje neprojedou po mostě Legií v centru metropole. Kromě nutných oprav tam bude Technická správa komunikací provádět také zátěžové zkoušky, aby prověřila míru poškození celé konstrukce. Omezení začne 19. listopadu a potrvá 8 dní.

Reklama

Pražský most Legií v současné době slouží řidičům pouze částečně kvůli opravám kolejí, které tady provádí DP. Tím ale práce nekončí. Od 19. listopadu tady provoz na 8 dní utichne úplně.

"Budeme provádět na horní stavbě zatěžovací zkoušky, což budou klidové zatěžovací zkoušky pomocí přejezdu těžkých nákladních vozidel. Také budeme provádět kopané sondy skrze samotné pilíře až do podzákladu mostu, které se budou odebírat v místě tramvajové trati," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy. 

Most Legií je, společně s dalšími mosty v Praze, ve špatném stavu. TSK tedy tak pomocí speciálních čidel prověří míru jeho poškození. Diagnostické práce budou odborníci provádět na palubě tohoto pontonu.

"Tato komplexní diagnostika bude sloužit k projektové přípravě. Most je památkově chráněn. Proto potřebujeme zjistit nejen to, v jakém je stavu, a i jednotlivé materiály, které budeme moci potom použít na samotnou rekonstrukci," řekla Barbora Lišková.

Pro řidiče budou v době uzavírky připravené objízdné trasy přes Jiráskův most. Změny čekají i na cestující MHD. 

"OD 19. do 26. listopadu bude obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Národní divadlo - Újezd. Dojde ke změnám tras několika tramvajových linek. Zároveň i zavedeme speciální tramvajové linky, a to č. 32 a 39," řekla Aneta Řehková, tisková mluvčí DP hl. m. Prahy. 

"Pěších se toto omezení nedotkne. Necháme výtah i schodiště a chodníky, takže budou moci přecházet most," řekla Barbora Lišková.

Po vyhodnocení měření a přípravě projektu bude následovat samotná oprava mostu Legií. Její termín se odhaduje nejdříve na rok 2022.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu