• Načítám...
>

ODS a hnutí ANO kritizuje nové vedení Prahy

  • 16. listopadu 2018,
  • 12:01,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

První ustavující zastupitelstvo hlavního města Prahy provázela také kritika opozice. ODS a hnutí ANO nesouhlasí například s rozdělením míst ve výborech. A nelíbí se jim ani personální obsazení nového vedení radnice.

Reklama

Opozice. To je nyní společný jmenovatel pro pražskou ODS, která v Praze vyhrála volby a pro hnutí ANO, které naopak skončilo ve volbách poslední. V den prvního ustavujícího zastupitelstva svolaly oba tyto kluby ještě před začátkem jednání tiskovou konferenci.

"Já znovu opakuji za ODS, že jsme připraveni pracovat pro Prahu, my budeme chodit s konkrétními návrhy, které jsme měli v programu, se kterým ODS volby vyhrála," řekla Alexandra Udženija, předsedkyně zastupitelského klubu.

"Musím konstatovat, že nastupující koalice naší důvěru nemá, ale vzhledem k tomu, že nechceme být destruktivní, přijdeme sami s několika návrhy. Jedním z těchto návrhů bude návrh kandidáta na primátora, kde budeme navrhovat pana Jiřího Pospíšila," řekl Patrik Nacher, předseda zastupitelského klubu.

Tento návrh ale neprošel. ODS pak na ustavujícím zastupitelstvu také kritizovali obsazení míst ve výborech a nelíbí se jim ani personální obsazení nového vedení radnice.

"My jsme nejvíce kritizovali to, že dva lídři dvou uskupení, kteří tady stáli před Pražany ve volební kampani a něco slibovali, že neusedli v radě hlavního města Prahy. Je to utíkání od odpovědnosti a dání přednosti jiným korýtkům," řekla Alexandra Udženija.

"My jsme museli během tohoto jednání udělat spoustu ústupků a kompromisů, ale pro mě je důležité, že žádný kompromis nemusela udělat Praha," řekl Jan Čižinský, předseda zastupitelského klubu.

A další kritika opozice směřovala na počet uvolněných zastupitelů, tedy těch, kteří za funkci pobírají plat. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu