• Načítám...
>

Praha 22 představila nové vedení radnice

  • 19. listopadu 2018,
  • 16:27,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Změn ve svém vedení se dočkala radnice městské části Praha 22. Společnou koalici tu tvoří Naše Město, Starostové a nezávislí a Svobodní. Radnici povede starosta Vojtěch Zelenka.

Reklama

Radnice Prahy 22 představila nové vedení. Složení rady vychází z koalice sdružení Praha 22, Naše Město a Starostů a nezávislých a Svobodných. MČ nově povede starosta Vojtěch Zelenka. 

"Nová rada se skládá z celkem 7 členů. Máme 2 místostarosty, 4 řadové radní," řekl Vojtěch Zelenka, starosta MČ Praha 22. 

Nové vedení radnice se chce zaměřit zejména na zkvalitnění školství. Tomu přispěje i výstavba nové ZŠ, kterou bude financovat Magistrát hl. m. Prahy. 

"To je jedna z nejzákladnějších priorit, ve které budeme pokračovat. Dále jsou rozjednané infrastrukturní projekty v oblasti dopravních staveb. Tou největší je samozřejmě okruh 511, který by měl dozorovat náš stavební úřad. Dále Hostivařská spojka, která už je v naší režii. Od magistrátu jsme dostali finanční prostředky a realizace projektové dokumentace, takže to budou věci, které budeme určitě tlačit dopředu," řekl Vojtěch Zelenka. 

Radnice Prahy 22 plánuje také novou vizuální identitu MČ, ať už formou nového loga nebo webových stránek, které mají přispět k větší otevřenosti a transparentnosti. 

"Aby všechny dokumenty vždy občané měli v digitalizované podobě, aby měli rozklikávací rozpočet, který nám tady chyběl a je standardem na mnoha radnicích," řekla Kateřina Erbsová, místostarostka MČ Praha 22. 

Cílem nového vedení radnice Prahy 22 je rozšíření sítě lékařů. Zejména pediatři, kteří mají smlouvy se zdravotními pojišťovnami, v této MČ chybí. 

"Chceme vystavět další dům s pečovatelskou službou Betlímek. Z těch zdravotních věcí, což určitě budou občané také velmi rádi a je to dlouhodobou prioritou všech politických stran, to bude dostat sem více lékařů, zejména pediatrů," řekla Kateřina Erbsová. 

Celkem má nová koalice 14 křesel v 25 členném zastupitelstvu. V opozici zůstalo hnutí Pro Prahu, ODS a ANO.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu