• Načítám...
>

Novým starostou Prahy 21 je Milan Samec

  • 5. listopadu 2018,
  • 10:30,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Praha 21 už má za sebou ustavující zastupitelstvo. Na něm byl na post starosty zvolen Milan Samec. Městskou část povede v příštích čtyřech letech ODS a hnutí ANO.

Reklama

Takto vypadalo ustavující zastupitelstvo MČ Praha 21. Koalici tady utvořili zástupci hnutí ANO a ODS. Starostou se stal Milan Samec.

"Mezi naše priority patří především územní rozvoj, doprava. Máme tady problémy týkající se dopravy, především parkování. Chtěli bychom řešit parkování u Klánovického nádraží. Dále bychom se chtěli zaměřit na rekonstrukci komunikací, výstavbu chodníků a sportovišť pro naše občany," řekl Milan Samec, starosta MČ Praha 21.

Na ustavujícím zastupitelstvu se ale nerozhodovalo jen o postu starosty. Jasno už je i v tom, kdo usedne v radě. Např. místostarostkou pro oblast financí se stala Kristýna Kopecká z ODS. 

"Já bych prvně chtěla, aby se tady lidé více zapojili do toho dění a mohli více rozhodovat o tom, co se tady bude dít, nebude dít, a aby to nebylo bez nich. V oblasti financí bych chtěla získat více peněz a investovat tady do rozvoje té obce," řekla Kristýna Kopecká, místostarostka MČ Praha 21.

Post místostarosty v Újezdě nad Lesy obsadil také Zdeněk Růžička z hnutí ANO. Ten bude mít na starosti dopravu. 

"Já myslím, že v koalici máme opravdu schopné lidi, v ODS jsou i mladí lidé, kteří jsou opravdu iniciativní a tvůrčí a dost jim věřím. Věřím, že to půjde kupředu. Tady je nejdůležitější, aby se začala stavět silnice 511, na kterou tady navazuje i silnice I/12, která by odvedla ten provoz z Újezdu nad Lesy, z Běchovic a dále," řekl Zdeněk Růžička, místostarosta MČ Praha 21.

Zástupci koalice budou mít v 17 členném zastupitelstvu těsnou většinu 9 hlasů. Šest křesel obsadí politici z ODS, zbylá pak lidé z hnutí ANO.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu