• Načítám...
>

Hasiči v Obříství mají novou zbrojnici

  • 10. prosince 2018,
  • 17:19,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Sbor dobrovolných hasičů středočeské obce Obříství má novou zbrojnici. Oproti původní, která byla z roku 1925, nabízí hasičům větší komfort a zázemí.

Reklama

Sbor dobrovolných hasičů středočeské obce Obříství má novou zbrojnici. Oproti původní, která byla z roku 1925, nabízí hasičům větší komfort a zázemí. 

"Je určitě větší. V původní zbrojnici jsme neměli ani sociální zařízení jako sprchu, záchod, umyvadlo. Voda tady vůbec nebyla do stanice přivedena. Jsme spokojení hlavně díky tomu, že už tady máme teplo i v zimě a nemrzneme tady," řekl Jiří Novák, člen jednotky SDH Obříství. 

Rekonstrukce trvala přibližně rok a značně jí urychlila dopravní nehoda, při které auto narazilo do již zdemolované části původní budovy. 

"Původní budova tady zůstala a někdy o půlnoci v listopadu sem nabouralo auto, dostalo se až do poloviny této místnosti, zničilo dveře a roh celé budovy, takže se to trochu urychlilo a muselo se to dostavět dříve," řekl Jiří Novák.

Do budoucna by hasiči z Obříství rádi pořídili také nové auto.

"Určitě bychom chtěli pořídit cisternový automobil, jelikož máme zatím pouze tento malý, který pojme pouze 300 litrů vody, což není tak moc, takže nějakou cisternu bychom chtěli pořídit, třeba nějakou starší," řekl Jiří Novák.

Opravená budova hasičské zbrojnice byla dobrovolným hasičům z Obříství předána 17. listopadu a její rekonstrukce vyšla na necelé 3 miliony korun. Na financování se podílela obec a Středočeský kraj.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu