• Načítám...
>

Schwarzenberský palác chystá novou expozici

  • 8. února 2019,
  • 18:39,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Až do září bude pro veřejnost uzavřený Schwarzenberský palác. Národní galerie tu připravuje zcela novou expozici čítající 300 uměleckých děl.

Reklama

Schwarzenberský palác na Hradčanském náměstí prochází celkovou rekonstrukcí. Skončit by měla na podzim a návštěvníkům představí zcela novou expozici. Ta by měla obsahovat větší počet vystavených uměleckých děl oproti té původní, která tu byla k vidění posledních 10 let. 

"Tu novou expozici připravujeme ve spolupráci se slavným architektem Josefem Pleskotem a jeho ateliérem. Expozice bude vypadat jinak než dnes, protože architekt intenzivně pracuje s historickým prostorem a pro nás je jeden ze základních principů to, že ta expozice bude mít způsob dialogu," řekl Marius Winzeler, ředitel Sbírky starého umění. 

Nová expozice Staří mistři ukáže větší výběr Sbírky starého umění. K vidění bude 300 uměleckých děl od rané renesance až po baroko. 

"Mistrovská díla od Dürera, ale také od rudolfínského umění až po Norberta Grunda," řekl Marius Winzeler.

Rekonstrukce se dočká celý interiér výstavní galerie. Nejzásadnější změnou bude odtemnění většiny oken a tím prosvícení celého prostoru. První návštěvníci si mohou expozici prohlédnout během září, kdy bude Schwarzenberský palác znovu otevřen.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu