• Načítám...
>

Praha hostila jubilejní Pražskou tyčku

  • 10. února 2019,
  • 23:47,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Praha patřila skoku o tyči. Jedna z nejatraktivnějších disciplín atletiky přilákala do Prahy sportovce z celého světa v rámci mezinárodního halového mítinku Zimní Pražská tyčka.

Reklama

Již popadesáté hostila Praha tradiční mezinárodní mítink ve skoku o tyči. Jubilejní Pražská tyčka přilákala do naší metropole skokany z pěti zemí: Finska, Itálie, Švýcarska, Estonska a České republiky.

"Letos je to padesátý ročník. Chci tuto krásnou disciplínu dostat do centra Prahy mezi diváky, protože na tom stadionu je to daleko, ale také se snažím, aby to pomohlo té naší české tyčce. Dělám to z lásky," řekl Pavel Beran, ředitel Pražské tyčky.

Skok o tyči do výšky mnohdy i přes 5 metrů není jednoduchou disciplínou. Trénink na ní musí být intenzivní a první výsledky se obvykle dostaví až za několik let tvrdé práce.

"Ta tyčka se učí pomalu, určitě nečekejte výsledky po 2 - 3 letech, když učíte děti, tak se to buduje pomalu a dlouho. Můžete mít formu, ale nemusí se vám to povést, také se může stát, že se zlepšíte na jednom závodě o půl metru, je to těžké," řekl Michal Balner, mistr České republiky ve skoku o tyči.

Jubilejní 50. Pražská tyčka se již tradičně konala pod záštitou Magistrátu hlavního města Prahy. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu